3x alcoholvrije cocktails van vruchtensap

Sponsored – Tijdens de feestdagen wordt bij ons thuis alles uit de kast getrokken voor het ontbijt. Warme broodjes, gerechten met ei, vleeswaren en zoetigheden. We genieten daar enorm van, vooral omdat het niet een ontbijtje is wat je wekelijks voor jezelf maakt. Alhoewel, op de zondagochtend maken we er ook altijd wel een iets uitgebreider ontbijt van. Maar tijdens de feestdagen mag (bijna) alles.

Wat ook zeker niet mag ontbreken zijn lekkere sapjes op tafel. Voor gewoon lekker een glaasje sinaasappelsap hoeft het geen feestelijk ontbijt te zijn. Maar voor deze gelegenheden is het nog leuker om er alcoholvrije cocktails met vruchtensap, oftewel sapcocktails van te maken. Met een klein beetje inspanning tover je bijvoorbeeld een glas sinaasappelsap om tot een feestelijk drankje! Vandaag deel ik met jullie drie heerlijke recepten voor deze sapcocktails. En omdat ze allemaal alcoholvrij zijn, kun je daar prima de dag mee starten.

Mimosa met ginger ale

Een klassieke mimosa maak je van een deel mousserende wijn (champagne of cava bijvoorbeeld) en een deel sinaasappelsap. Dat mag je van mij natuurlijk ook drinken, maar als je er voor het ontbijt nou een alcoholvrije versie van wilt maken dan meng je een deel sinaasappelsap met een deel ginger ale. Meng dit alvast in een karaf en schenk uit in champagne flûtes voor een feestelijk effect.

3x-sapcocktails-voor-het-paasontbijt-4

Ik vind het trouwens helemaal prima om daar een sinaasappelsap uit een pak voor te gebruiken. Zelf persen mag, maar is niet nodig. Wist je dat vruchtensap uit pak of fles praktisch dezelfde voedingswaarde heeft als een versgeperst glaasje jus? En dat er aan een pak vruchtensap (niet te verwarren met andere drankjes die niet alleen uit vruchten bestaan; die mogen ook geen vruchtensap genoemd worden) geen extra suikers toegevoegd mogen worden? Wel bevat sinaasappelsap van nature 10% fruitsuiker en er zitten natuurlijk ook positieve stoffen in zoals vitaminen en mineralen. Heerlijk om tijdens het ontbijt een glaasje te drinken, maar ook weer niet te vaak en te veel op een dag dus.

Dit zijn allemaal ‘sappige feiten’ die niet iedereen weet over vruchtensap. Dat blijkt ook uit de quiz in deze video.

Voedingsexpert Marianne Smeets geeft hierin antwoord op de meest voorkomende misvattingen over sap. Weet jij het antwoord op een vraag als “Zijn suikers die van nature voorkomen in geperst fruit nou beter dan toegevoegde suikers?”. Ik vond het een interessante quiz!

Virgin pina colada

Niets lekkerder dan een pina colada op een tropisch warme dag! Daar kun je ook een heerlijke alcoholvrije ontbijtcocktail van maken voor het ontbijt. Meng 1 deel ananassap met 1 deel kokosmelk (de echte, bijvoorbeeld van Aroy-D) en crushed ijsblokjes. Roer of shake dit door elkaar en schenk in een glas. Garneer met een partje ananas.

3x-sapcocktails-voor-het-paasontbijt-5

Ontbijt sangria

Verrassend lekker en zo gemaakt, deze ontbijt sangria! Ik zou de avond ervoor alvast een flinke kan maken en die in de koelkast zetten. ‘s Ochtends is de smaak dan optimaal. Meng 1 liter (lekkere) appelsap met 1 liter granaatappelsap, partjes van 1 limoen, 1 citroen en 1 (bloed)sinaasappel en een kaneelstokje in een kan. Serveer in een glas met ijsblokjes.

3x-sapcocktails-voor-het-paasontbijt-6

Dat waren ze dan, mijn feestelijke alcoholvrije cocktails van vruchtensap. Makkelijk om te maken, een feestje om naar te kijken en heerlijk van smaak. Wat vind jij, past een glaasje sap zo bij het ontbijt? Geniet ervan en laat me zeker even weten wat jouw favoriete cocktail was door deze te delen met #francescakookt. Of laat hieronder een reactie achter, dat vind ik ook leuk.

Dit is een samenwerking met Fruit Juice Matters. Lees hier onze disclaimer.

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *