Bavette met vijgenchutney en pastinaak stamppot met geroosterde ui

Vanochtend vertelde ik jullie al over de Lindenhoff en dat ze hun fantastische producten nu ook bij jou in de keuken komen afleveren. Een uitkomst voor de thuiskok die graag met goede producten kookt. Heb je een speciaal etentje in de planning staan, kijk dan zeker even in hun nieuwe …

Vanochtend vertelde ik jullie al over de Lindenhoff en dat ze hun fantastische producten nu ook bij jou in de keuken komen afleveren. Een uitkomst voor de thuiskok die graag met goede producten kookt. Heb je een speciaal etentje in de planning staan, kijk dan zeker even in hun nieuwe webshop!

De komende tijd ga ik iedere maand een recept maken met de ingredienten uit de speciale Lindenhoff ‘mystery box’ die ze mij toesturen. De box die ik afgelopen maand heb ontvangen zat gevuld met de heerlijkste producten. Zoals black angus runder bavette, verse vijgen, pastinaak, gezouten boter, kervel en geroosterde ui. Daar wist ik wel raad mee en vandaag geef ik jullie het recept voor de bavette met vijgenchutney en pastinaak stamppot met geroosterde ui die ik daarmee heb gemaakt. Die kan alvast op je kerst wishlist of maak er je vrienden/familie blij mee in het weekend.

bavette-met-vijgenchutney-en-pastinaakpuree-3

Wat je nodig hebt voor 4 personen

150gr gezouten boter, kamertemperatuur
bosje kervel, fijngehakt
– 1 teentje knoflook
1 stuk bavette van circa 600 gram
6 vijgen
– 1 sjalot
– olijfolie
– zout
– 2el rode wijnazijn
– 1tl rietsuiker
– 25ml water
– blaadjes van 1 takje tijm
– gemalen zwarte peper
500gr pastinaak
– 500gr kruimige aardappel
1 geroosterde ui
– 100ml melk
250gr shiitake

bavette-met-vijgenchutney-en-pastinaakpuree-ingredienten

Wat je gaat doen

Meng 120gr boter met een half bosje fijngehakte kervel en uitgeperst teentje knoflook. Wrijf hier de bavette helemaal mee in en laat afgedekt een paar uur marineren in de koelkast. Haal 1 uur voordat je gaat bereiden uit de koelkast om zowel het vlees als de boter op kamertemperatuur te laten komen.

Snijd de vijgen grof en snipper de sjalot. Verhit een medium pan en fruit de sjalot in 1 eetlepel olijfolie met een snufje zout. Roer de vijgen erdoor samen met 1el rode wijnazijn, rietsuiker, 25ml water en tijm. Laat 15 minuten rustig pruttelen. Schenk extra water erbij als het te droog wordt. Proef en voeg eventueel extra azijn toe als je het nog te zoet vindt. Breng op smaak met zout en peper.

Schil de pastinaak en aardappel en kook in ruim kokend water met zout gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten. Snijd de geroosterde ui in stukjes en hak de rest van de kervel grof. Giet de pastinaak en aardappel af en stamp grof in de pan met een scheutje melk en klontje gezouten roomboter. Schenk extra melk erbij als de puree nog te droog is. Roer de geroosterde ui en kervel erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Laat een koekenpan goed heet worden en leg de bavette erin. Bak rondom bruin in, ongeveer 6 minuten per kant. Pak in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd in de tussentijd de shiitake grof en bak in dezelfde pan aan met een snufje zout.

Trancheer de bavette (tegen de draad in) en leg de plakjes op een schaal. Verdeel de shiitake erover en serveer met de chutney en puree. Garneer met grof gehakte kervel. Of, in mijn geval, met peterselie, omdat ik al mijn kervel al had opgemaakt.

Wijntip: Corette Syrah

bavette-met-vijgenchutney-en-pastinaakpuree-1

Voor dit recept heb ik gratis producten van de Lindenhoff ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)