Bramen cakejes

Ik ben dol op bramen, zodra ze in het seizoen zijn eet ik ze vaak door de kwark tijdens het ontbijt. Maar het leek me ook heerlijk er eens wat mee te bakken en dus maakte ik deze bramen cakejes. Perfect als gebakje bij de koffie maar ook helemaal niet vervelend als ontbijt op zondag 😉

Wat je nodig hebt voor 5 kleine ramekins/souffléschaaltjes (of 10 muffinvormpjes):

  • 160 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 groot ei of 2 kleinere
  • 125 gr creme fraiche
  • 1 el melk
  • 100 gr suiker
  • 50 gr warm gesmolten boter
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gr gehalveerde verse bramen + extra ter garnering

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ramekins licht in met boter.

  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.

  3. Klop in een andere kom het ei los, meng de creme fraiche, melk, suiker, boter en vanille erdoorheen.

  4. Voeg de natte ingredienten aan de kom met de droge ingredienten toe. Meng doorelkaar, doe dit voorzichtig zodat je luchtigheid behoudt.

  5. Voeg de bramen toe en meng deze er ook weer voorzichtig doorheen.

  6. Verdeel het beslag over de ramekins/muffinvormpjes en bak in 15-20 minuten in de oven tot een sateprikker er droog uit komt.

  7. Garneer met nog wat extra bramen en eventueel wat poedersuiker en serveer ze het liefst als ze nog warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst.

Tip: Geen verse bramen verkrijgbaar? Je kunt het ook met bramen uit de diepvries maken, laat die wel goed uitlekken en bestuif lichtjes met bloem.

Wat maken jullie graag met bramen? Laat het vooral weten in een reactie!

Smakelijk delen en printen
Bestel de Eetkalender 2018 met korting in de pre-sale + gratis weekend e-book

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Bramen cakejes”