Broodje gerookte kip met rabarber chutney

We zitten weer middenin het rabarberseizoen en daar worden heel wat mensen, inclusief mezelf, erg blij van! Ik kwam dit seizoen wat laat op gang, maar dat ga ik in mei goedmaken met een aantal heerlijke rabarber recepten. Met deze seizoensgroente kun je alle kanten op. Zoete baksels, frisse voorgerechten …

We zitten weer middenin het rabarberseizoen en daar worden heel wat mensen, inclusief mezelf, erg blij van! Ik kwam dit seizoen wat laat op gang, maar dat ga ik in mei goedmaken met een aantal heerlijke rabarber recepten. Met deze seizoensgroente kun je alle kanten op. Zoete baksels, frisse voorgerechten en hartige lekkernijen, de rabarber leent zich er graag voor. Vandaag heb ik voor jullie een recept met rabarberchutney die ik maakte met ras el hanout. Dit Marokkaanse kruidenmengsel past heel goed in de chutney die we als hoofdgerecht aten met pitabroodjes, gerookte kip en salade. Een heerlijk lentegerecht, licht en bomvol smaak. De chutney heeft naast een licht zuurtje ook iets kruidigs en zoets. Je houdt er wat van over, bewaar deze afgesloten in een schone glazen pot in de koelkast en serveer ‘m bij een stukje kaas of bij geroosterd vlees.

Francesca Kookt_broodje gerookte kip met rabarber chutney_2

Wat je nodig hebt voor de chutney

– 1el olijfolie
– 1 ui, fijn gesnipperd
– 1 stukje gember van 1cm, gepeld en gesnipperd
– snufje zeezout
– 2 volle theelepels ras el hanout
– 500gr rabarber, schoongemaakt en in stukjes
– 1el blanke rozijnen
– 4el bruine suiker
– snufje kaneel
– 2el appelcider azijn
– 1tl sinaasappelrasp

Verder nog voor 4 broodjes:
– 4 pitabroodjes
– 100gr jonge bladsla (of waar je zelf zin in hebt)
– 100gr gerookte kip in dunne repen
– handvol cherry tomaten

Wat je gaat doen

Verhit de olijfolie in een medium pan en fruit hierin de ui en gember met het zeezout. Bak dit totdat het glazig ziet en strooi de ras el hanout erbij, bak dit nog een minuutje mee. Voeg de stukjes rabarber toe, roer alles goed door en zet het vuur iets lager. Blijf af en toe roeren totdat de rabarber zachter is geworden, dit duurt een paar minuten.

Daarna kunnen de rozijnen, bruine suiker, kaneel en azijn erbij. Roer weer goed door en laat nog 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Als laatste gaat de sinaasappelrasp erdoor. Zet het vuur uit en laat de chutney afkoelen.

Vlak voordat je gaat eten vul je de pitabroodjes met jonge bladsla, kip, een flinke lepel rabarber chutney en gehalveerde cherry tomaten. Meer heeft een mens niet nodig om verrukkelijk te eten 🙂

Francesca Kookt_broodje gerookte kip met rabarber chutney_3

Dit hoofdgerecht stuur ik in voor de Dutch Rhubarb Week blog challenge. We konden kiezen uit een voorgerecht/amuse, een hoofdgerecht of zoetigheid. Ik koos voor het hoofdgerecht, ben nou eenmaal een hartige lover. Voor de rabarber chutney raakte ik geïnspireerd door Our Lady of Second Helpings.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)