Caesar dressing

Ik maak vaak een caesar salade als take-away lunch voor mij en the Mr. Lekker makkelijk en smaakt heerlijk! De caesar dressing daarvoor maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept.

Wist je trouwens dat de caesar salade in Tijuana is uitgevonden door Caesar Cardini (en niet door Julius Caesar) en Cardini’s salade bestond uit niet meer dan zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worchestershiresaus. Nu kun je bijna nergens meer een caesar salade zonder ansjovis krijgen. En iedereen prijst zijn of haar versie aan als origineel en uniek.

Nou moet ik bekennen dat ik er ook altijd ansjovis doorheen fiets, want dat is nou eenmaal lekkerder. Sorry Caesar…

Wat je nodig hebt voor de dressing
– 1 dl goede extra vergine olijfolie
– 1 dl witte wijnazijn
– 1 dl mayonaise
– 1/2 dl droge witte wijn
– 1 of 2 ansjovis filets (naar smaak)
– 1 teentje fijngesnipperde knoflook
– 1 fijngesnipperd sjalotje

Wat je in ieder geval gaat doen
Je doet alle ingrediënten bij elkaar en mixt met een staafmixer tot een mooi glad geheel. Kan het nog makkelijker?

Wat je eventueel nog kunt doen
Deze dressing kun je de avond van te voren alvast maken. De volgende ochtend gooi je wat makkelijke salade-ingrediënten bij elkaar, dressing erover en klaar is je take-away lunch.

Foto: Shutterstock

Smakelijk delen en printen
DOWNLOAD GRATIS MIJN NIEUWE E-BOOK:
MOSSELEN KUNNEN ALTIJD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Caesar dressing”