Francesca’s familie weekmenu #2

Vorige week zijn we gestart met iets nieuws: een wekelijks terugkerend familie weekmenu. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van (ja, echt waar!). Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval inspiratie voor het avondeten. …

Vorige week zijn we gestart met iets nieuws: een wekelijks terugkerend familie weekmenu. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van (ja, echt waar!). Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval inspiratie voor het avondeten. Lekker makkelijk voor doordeweeks (nu ook met downloadbaar boodschappenlijstje!) en wat meer bijzonder voor in het weekend. Ook geef ik wekelijks inspiratie voor een dessert, hapje, voorgerecht en zondagochtend ontbijt. Trouwens niet alleen van mijn blog, maar ook van mijn favoriete Nederlandse collega bloggers. Zie het als inspiratie die ervoor zorgt dat je meer zelf gaat koken met pure ingredienten. Dat dat echt niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, hoop ik jullie met dit weekmenu te laten zien. Geniet ervan en eet lekker!

Makkelijk voor doordeweeks

Vegetarische maandag – Omelet met spinazie, zoete aardappel en feta

Omelet met spinazie, zoete aardappel en feta_1

Een omelet bomvol gezonde ingredienten. En die spinazie is goed verstopt, handig met kinderen die normaal geen ‘groene sliertjes’ willen eten zoals onze peuter.

Vis dinsdag – Oosterse vispakketjes uit de oven

Francesca Kookt_Vispakketjes_3 kopie

Vispakketjes zijn ideaal voor doordeweeks. Alle ingredienten gaan in een stukje aluminiumfolie en zo hop de oven in. Deze Oosterse vispakketjes zijn nog steeds favoriet en als je een keer wilt varieren heb ik ook nog Japanse uitvoering op de blog staan.

Kids woensdag – Penne met tonijn en doperwten

Penne met tonijn en doperwten_1

Pasta met doperwtjes en tomaat. Welk kind is er niet groot mee geworden.

Vlees donderdag – Biefstuk salade met mierikswortelaardappeltjes

IMG_5384-kopie-680x450

Biefstukje, maar dan anders. Mooi rosé gebakken en met een frisse aardappelsalade met mierikswortel. Die salade is trouwens de volgende dag ook heerlijk als lunch, maak gewoon iets meer daarvoor.

Snack vrijdag – Italiaanse hamburger

Italiaanse Hamburger_uitgelicht_1 kopie

Snacken op vrijdag! Dat lukt wel met deze Italiaanse hamburger.

NIEUW: Met dank aan lezeres Nadine kunnen jullie vanaf deze week ook een boodschappenlijstje downloaden voor de 5 makkelijke gerechten voor doordeweeks: Fransesca kookt_ boodschappenlijstje 22 aug 2014

Bijzonder in het weekend

Zondagochtend ontbijt – Pancakes met karnemelk en bessen

Pancakes met karnemelk en bessen_1

Pannenkoeken op zondagochtend. Het is dat ik mezelf beheers, want anders zou ik het iedere week doen. Deze versie met karnemelk smaakt heel fluffy. Lekker fris met de bessen.

Hapje – Caprese nachos

Francesca-Kookt_caprese-nachos_1_uitgelicht1-680x450

Dit hapje is echt een uitvinding! Alsof je een insalata caprese eet, maar dan ‘nacho style’. Probeer het eens, echt een aanrader.

Fijnproevers pasta – Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragu kopie

Een echte ragù saus wil graag urenlang pruttelen op het vuur. Een fantastisch gerecht voor de zondag. Vul je huis met de heerlijke geur en geniet met volle teugen van een bordje aan het begin van de avond. Dat mag van mij gewoon op de bank.

Bijzondere vis – Zeebaars met citroen en knoflook

Zeebaars-uit-de-oven-met-citroen-en-knoflook_2

Een hele zeebaars bereiden is makkelijker dan je wellicht denkt. Ik vraag altijd wel even aan de visboer of hij ‘m vast voor me wil schoonmaken. Lekker met gebakken aardappelen en een frisse salade erbij.

Om je vingers bij af te likken – Chocolademousse

Perfecte-chocolademousse_uitgelicht_1-680x450

Zelfgemaakte chocolademousse…zalig!

Francesca’s week favorieten

1. Ontbijt – Havermout met sinaasappel, munt en olijfolie

Havermout met sinaasappel en munt

2. Lunch – Oven tosti’s met mozzarella, kalkoenham en salie

Tosti's met mozzarella, kalkoenham en salie

Bereiding: beleg een dikke snee brood met een plakje kalkoenham en wat blaadjes salie. Daarover komt een plak mozzarella, wat peper en nog een snee brood. Zet de tosti’s een minuut of 8 in de oven op 200 graden of plaats een paar minuten onder grill.

3. Kinderen – Frittata met een gezichtje

Frittata met gezichtje kopie

4. Bijgerecht – Gewokte spinazie met tomaat en basilicum

Francesca-Kookt_gewokte-spinazie-met-tomaat-en-basilicum_1_uitgelicht

5. Salade – Watermeloen salade met feta en munt

Salade-met-watermeloen-feta-en-munt_uitgelicht_1-680x450

6. Bakken – Omgekeerde pruimentaart

Omgekeerde-pruimentaart_1_uitgelicht-680x450

7. Blog in de spotlight: Flammkuchen van Brenda Kookt!

Flamnkuchen-02

Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt voor de komende weken, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescamenu. Vind het erg leuk om te zien wat jullie van deze 1e editie gaan maken!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)