Francesca’s Food Inspiratie #5

Weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie barstensvol nieuwtjes. Met deze keer veel aandacht voor kookboeken. Maar ook restaurants en nieuwe of favoriete food producten passeren de revue. Deze verdienen stuk voor stuk een plekje op de blog, maar ik kan nou eenmaal niet over alles een uitgebreid artikel schrijven. Vandaar …

Weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie barstensvol nieuwtjes. Met deze keer veel aandacht voor kookboeken. Maar ook restaurants en nieuwe of favoriete food producten passeren de revue. Deze verdienen stuk voor stuk een plekje op de blog, maar ik kan nou eenmaal niet over alles een uitgebreid artikel schrijven. Vandaar deze rubriek met alle nieuwtjes die periodiek verschijnt.

Niven 80/20: het kookboek met groenten in de hoofdrol

Dat groenten ‘cool’ zijn, laat sterrenchef Niven Kunz zien in zijn nieuwe boek Niven 80/20. Voor hem is deze 80/20-filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Oftewel 80% groente en 20% vlees of vis.  Niet alleen omdat hij dit beter vindt, vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt. In zijn nieuwe boek vind je 70 recepten verdeeld over vijf hoofdstukken – groenten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren, ‘vocktails’ en desserts – en daarmee bewijst Niven dat koken met groenten in de hoofd- in plaats van bijrol álles behalve saai is. Het boek kost € 29,95 en bestel je onder andere op zijn eigen site.

Francesca's Food Inspiratie_kookboek niven 80 20

Beetlejuice sap

Dit sapje van 100% bestaat uit een combinatie van geconcentreerde groente- en vruchtensappen, waaraan geen enkele toevoeging is gedaan. Heerlijk, puur sap wat het meeste smaakt naar een combinatie van appel, banaan en sinaasappel, maar wat door de bietjes wel rood van kleur is. Ondanks dat Beetle Juice voor 30% uit groentesap bestaat proef je dit niet heel sterk, waardoor dit sap ook voor kinderen enorm geschikt is. Wij zijn benieuwd geworden naar de nieuwe smaken als La Vida Loca en Caribbean Queen. Hoe leuk zijn die namen van 100%? Kijk hier voor een overzicht van de verkooppunten.

SONY DSC

OCEANS Scheveningen

Nieuw in Scheveningen vind je 2 vestigingen van OCEANS: OCEANS Square en OCEANS Beach House Een exclusief restaurant, een relaxte beachclub, uitgebreide cocktailbarren, en de ambiance van het Kurhausplein en het strand van Scheveningen op loopafstand van elkaar. In de korte tijd dat OCEANS is geopend worden ze al geroemd om hun menukaart. Zeker een bezoekje waard.

Francesca's Food Inspiratie_oceans scheveningen

Sweet Eve aardbeien

Sweet Eve is een nieuw aardbeienras wat je sinds kort in het schap van Albert Heijn vindt. Geen product van AH, maar van VitalBerry. Zij wilden onderscheid maken in het schap en ontwikkelden deze smaakaardbei in het Verenigd Koninkrijk. De aardbei is duidelijk anders door de zoete smaak, geur en lage zuurtegraad. De aardbeien worden op 16 hectare in Nederland geteeld en zijn tot ongeveer half september verkrijgbaar. Daarna is het seizoen afgelopen. Ik heb ze inmiddels geproefd en ben razend enthousiast, deze aardbei zorgt echt voor een smaakexplosie.

Francesca's Food Inspiratie_sweet eve aardbeien

Wildpluk kookboek van Edwin Florès

Na zijn grote wildplukboek komt wildplukker Edwin Florès met Het Wildpluk kookboek. Want als na afloop van het wildplukken je mand of tas gevuld is met bessen, noten, bloemen of paddenstoelen, hoe verwerk je deze dan tot een lekkere maaltijd? In bijna 300 recepten laat hij samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Ron Gastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten. Inmiddels heb ik ook een keer een workshop van Edwin gevolgd en het is fantastisch om te zien wat hij allemaal uit de natuur haalt. Al heb je geen ambitie om wildplukker te worden, het doet toch iets met je besef van wat er allemaal eetbaar is. Het boek kost € 29,95 en bestel je onder andere hier.

Francesca's Food Inspiratie_wildpluk kookboek edwin flores

Buffet van Odette in Amsterdam

Niet nieuw, maar wel erg leuk om eens aandacht aan te schenken omdat Buffet van Odette zo’n geliefde plek is om te ontbijten en lunchen. Maar wat een heleboel mensen niet weten is dat je er ook kunt dineren. Bij mooi weer op het terras aan de Prinsengracht, maar ook binnen zit je heerlijk. Het avondmenu bestaat uit een aantal vaste klassiekers, aangevuld met wisselende gerechten van het seizoen. Net als bij de gerechten overdag, wordt ook voor de avondkaart gewerkt met veelal biologische, ambachtelijke en eerlijke producten van leveranciers waar al jaren mee gewerkt wordt.

Francesca's Food Inspiratie_buffet van odette

Slim kookboek: Elke dag een hap

Met Elke dag een hap laat Ramon Beuk zien dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. In de basis is het een kookboekje met makkelijke recepten voor de hele week. Maar het leert je ook slim plannen en eten bewaren voor een later moment. Met als gevolg minder verspilling en dus besparing in de kosten. Daardoor kun je met slechts 1x boodschappen doen 7 dagen lang gevarieerd en lekker koken. Er zijn verschillende uitvoeringen van het boekje en die bestel je hier.

Francesca's Food Inspiratie_elke dag een hap

Vita Coco: hydraterend en lekker

Het kokoswater van Vita Coco is 100% natuurlijk, superhydraterend, vet- en cholesterolvrij en zit boordevol voedingsstoffen, kalium en elektrolyten! Daarnaast is het ook nog eens heel erg lekker! Wij kregen een proefpakket thuis en inmiddels staat onze koelkast standaard vol met de naturel variant voor The Mr. en de pineapple voor mijzelf. We hebben het zelfs nog vergeleken met andere merken en vinden dat Vita Coco qua smaak het meest op echt kokoswater lijkt. Op de site van Vita Coco vind je een overzicht van de verkooppunten.

Francesca's Food Inspiratie_vita coco

Atomic Spices

‘Tastebuds go atomic’ is wat je beloofd wordt op de site van Atomic Spices en daar is geen woord van gelogen. Want in het atelier van Carol van Atomic Spices worden de meest fantastische specerijen gerookt. Denk aan gerookte zwarte peperkorrels en gerookte kaneel. Maar ook gedroogde chilies waar je van gaat vliegen. En die chilies mengt ze dan ook nog eens met zeezout en limoen. Haar zelfgemaakte granola’s en vadouvin zijn ook te gek. Houd je van rijke en diepe smaken in je gerechten, maak dan eens kennis met Atomic Spices. Je bent daarin niet alleen, want inmiddels zijn haar spices al verkrijgbaar bij onder andere Duikelman en STACH Foods. Maar je kunt ook gewoon in haar eigen webshop bestellen.

Francesca's Food Inspiratie_atomic spices

Old Amsterdam Food Tour

Tijdens een 1,5 uur durende wandeling ontdek je meer over de food historie van het oude Amsterdam en wat voor effect dit heeft gehad op het heden. Een bijzonder inspirerende wandeling! Uit Pauline’s Keuken heeft de wandeling al een keer gedaan en schreef er een mooi artikel over. Meer info over de wandeling zelf vind je op de site van Farming The City.

Francesca's Food Inspiratie_old amsterdam food tour

Artisan Grains

Er gebeurt veel in het schap bij Albert Heijn de laatste tijd, want opeens zag ik ook een nieuw merk tussen de risotto en couscous verpakkingen staan. Namelijk Artisan Grains. Dit merk heeft bulgur, couscous en freekeh (wie kent het niet) in het assortiment. Vooral de combinaties van bulgur en couscous vind ik erg lekker. Het beste van alles, het zijn eerlijke en natuurlijke producten die je met gerust hart kunt eten en veel goeds doen voor je gezondheid. Meer informatie over Artisan Grains vind je hier.

Francesca's Food Inspiratie_artisan grains

Peanutbutter van Fitness Guru

Ik kreeg laatst een pakketje thuisgestuurd van Fitness Guru. In eerste instantie was ik wat in verwarring, want ik ben niet echt een fitness type. Totdat ik het pakket opende en zag dat het om food ging. Waar ik laaiend enthousiast van werd was de organic peanutbutter. Nou weet ik dat iedereen zegt dat zelfgemaakte pindakaas de beste is, maar deze staat vanaf nu op een gedeelde eerste plaats. Ook helemaal top is de almond butter. Meer info vind je hier.

Francesca's Food Inspiratie_fitness guru peanut butter

Tot zover de nieuwtjes van deze keer. Heb je nog tips voor de Food Inspiratie rubriek? Laat dan zeker even een reactie achter onderaan deze blog.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)