Geglaceerde wortelen met honing en tijm

Glaceren betekent niets meer en minder dan rustig laten garen totdat het product zacht is en glanst aan de buitenkant. Hiervoor gebruik je een combinatie van vet en vloeistof. Het is een kooktechniek die je goed kunt toepassen op wortelen. Met de toevoeging van honing, tijm en een gekneusd teentje knoflook heb je binnen 15 minuten een heerlijk bijgerecht.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 800gr oranje of gekleurde wortelen
– klontje boter
– 100ml groentebouillon of water
– flinke scheut honing
– 6 takjes tijm
– 2 teentjes knoflook, gekneusd
– peper
– zout

geglaceerde-wortelen-met-honing-tijm-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Boen de wortelen schoon of rasp ze met een dunschiller. Snijd vervolgens in de lengte doormidden. Grote exemplaren snijd je in vieren.

Zet een grote hapjes- of koekenpan op het vuur en smelt de boter op medium vuur. Schep de wortelen door de boter en laat 1 minuut bakken. Schenk daarna de bouillon (of water) erbij samen met een flinke scheut honing. Schep ook de tijm en gekneusde knoflook erdoor. Laat circa 8 minuten op laag vuur garen totdat de wortelen beetgaar zijn. Als er nog teveel vocht in de pan zit, kun je de wortelen eruit scheppen en op hoog vuur laten inkoken. Schep daarna de wortelen er weer door en verwarm. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Serveer de geglaceerde wortelen op een grote schaal of als garnituur op het bord.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Geglaceerde wortelen met honing en tijm”

  1. Jummy, dat kan vast nog wel als bijgerecht bij de maaltijd-box van foodelicious die jij samen gesteld hebt en ik gewonnen heb! 🙂 Hij komt vandaag en ik ben zo benieuwd wat er in zit maar ik vertrouw er op dat jou recepten heel lekker zullen zijn!

  2. Ik heb dit als bijgerecht gemaakt 1e Kerstdag. Het was heerlijk, zelfs mijn vriend die eigenlijk niet van verse wortels houd, vond het heerlijk. Ga dit recept zeker bewaren om nog eens te maken.

  3. Wat een heerlijk recept! Voor het eerst geglaceerd: wat een makkie. Samen met ovenaardappel -krieltjes met tijm en een lekkere biefstuk hebben we hier heerlijk van gesmuld! Dankjewel!