Knolselderijsoep

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Als er iemand niet vegan is aangelegd, is het Bo. Van een goed stukje vlees of vis is ze niet vies en ze heeft nog nooit bij een vegan restaurant gegeten. Wie beter dan Bo om dan eens een maandje vegan te gaan eten en uit te zoeken wat het …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Als er iemand niet vegan is aangelegd, is het Bo. Van een goed stukje vlees of vis is ze niet vies en ze heeft nog nooit bij een vegan restaurant gegeten. Wie beter dan Bo om dan eens een maandje vegan te gaan eten en uit te zoeken wat het is dat vegans beweegt. Je kunt er pas over schrijven als je het zelf hebt ervaren. In januari zal Bo daarom meedoen aan de Veganuary challenge en ze is al begonnen met het uitproberen van vegan recepten. Daar kunnen jullie van mee profiteren, want deze overheerlijke knolselderij is een heerlijke herfstsoep voor iedereen!

Knolselderij is een van mijn favoriete seizoensproducten in de herfst, precies wat ik nodig heb als het een beetje guur begint te worden buiten. Het is lekker stevig, aards maar toch ook heel zacht. En je kan het ook nog eens in zoveel verschillende gerechten te verwerken. Ik maakte er deze keer een hele fijne knolselderijsoep van, die ook nog eens helemaal vegan is.

Wat je nodig hebt voor ongeveer 1,5 liter soep

– ongeveer 1/3 knolselderij
– 2 kleine uien of 1 grote
– 1 flinke teen knoflook
– kokosolie
– 1 blokje groentebouillon
– 1,2 liter gekookt water
– 1 handvol (kastanje)champignons
– 1el geroosterde geschaafde amandelen
– peper
– zout

Wat je gaat doen

Schil de knolselderij en snijd het stuk eraf wat je in de soep wilt gebruiken. Ik maak de knolselderij meteen op in andere gerechten, maar je kunt natuurlijk ook van de hele knol soep maken. Snijd de knol in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui en kneus de knoflook. Fruit deze aan in een hete pan met kokosolie. Voeg daarna de blokjes knolselderij toe en bak even mee. Verkruimel vervolgens het bouillonblokje, voeg het water toe en breng langzaam aan de kook. Snijd ondertussen de champignons in hele dunne plakjes.

Als de knolselderij gaar is, pureer je de soep met een staafmixer. Ik vind het met deze soep lekker om hem zo glad mogelijk te krijgen. Als je soep te papperig is, voeg dan wat heet water toe. Voeg vlak voor het serveren de amandelen en plakjes champignons toe, klein beetje peper en zout naar smaak en de soep is klaar. Eet smakelijk!

Knolselderijsoep_2

Dit is een bijdrage van co-blogger Bo.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)