Krabtartaar met kiwi van Rachel

Een aantal weken geleden kwam het nieuwe boek van Rachel Khoo uit, Mijn Franse Keuken. Een culinair verslag van haar rondreis door Frankrijk. Waarbij ze ver weg bleef van de gebaande paden en op onderzoek ging op Franse marktpleinen, in de bergen en langs de kust. Ze trotseerde weer en …

Een aantal weken geleden kwam het nieuwe boek van Rachel Khoo uit, Mijn Franse Keuken. Een culinair verslag van haar rondreis door Frankrijk. Waarbij ze ver weg bleef van de gebaande paden en op onderzoek ging op Franse marktpleinen, in de bergen en langs de kust. Ze trotseerde weer en wind en ontdekte de recepten van Franse grootmoeders en de keuken van de nieuwe generatie.  Ik was op slag verliefd toen ik het boek doorbladerde. Door haar eigen stijl, prachtige fotografie en de unieke recepten. Dit is een boek wat je in de kast wilt hebben staan en waar je ook nog echt uit kunt koken. Want Rachel’s recepten zijn toegankelijk en puur. Ze is wars van substituten en kookt gewoon met boter en suiker. My kind of girl! Door mijn nieuwe liefde voor Rachel heb ik deze week uitgeroepen tot Rachel Khoo week. Jullie krijgen van mij 3 recepten uit haar nieuwe boek en a.s. vrijdag maken jullie ook nog eens kans op het boek zelf.

Wat doet de kiwi in Frankrijk?

Ik begin vandaag met een heerlijk licht voorgerecht, leuk voor de lente en Pasen. En easy to make. Deze krabtartaar met kiwi komt uit de Bordeaux en ik vroeg me direct af wat de kiwi deed in die regio. In mijn beleving is de kiwi een exotische vrucht en heeft geen oorsprong in de Franse keuken. Niets is minder waar. De kiwi wordt namelijk sinds de jaren zestig van de vorige eeuw in Les Andes, ten zuiden van de Bordeaux, gekweekt. En zo kom je in die regio de kiwi op alle markten en tijdens het ontbijt tegen. De kiwi’s worden in oktober en november geoogst en januari is de ideale maand om ze te eten. Door hun friszure smaak combineert het perfect met zeevruchten, in dit geval krab en daar werden wij tijdens het voorproeven heel erg blij van.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 100gr krabvlees (laat eerst uitlekken als het uit blik komt)
– 1 limoen
– 2 rijpe kiwi’s
– 1 sjalot
– 1 stuk komkommer van 10cm
– zeezout
– om te serveren: sneetjes geroosterd wit of bruin brood en zachte roomboter

Wat je gaat doen

Doe de krab in een kommetje en rasp hier een halve limoen boven. Snijd de limoen in tweeën, knijp het sap van een 1/2 limoen erover en roer door.

Schil de kiwi’s en snijd ze daarna in kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder het zaad met een lepel. Snijd de komkommer daarna ook in kleine blokjes. Schep de kiwi, sjalot en komkommer rustig door de krab. Proef en voeg naar smaak wat zeezout of extra limoensap toe.

Serveer de toast met roomboter en serveer deze samen met de kom krabtartaar.

Francesca Kookt_krabsalade met kiwi_rachel khoo_2

Tip van Rachel: wil je een chique voorgerecht? Steek dan rondjes uit de toast met een koekuitsteker. Bestrijk de toast eerst met boter en zet daarna de koekuitsteker weer op het rondje. Vul deze met de krabtartaar, druk ietsje aan en haal daarna rustig de uitsteker weer weg. Zo krijg je een fraai rond torentje.

Meer Rachel Khoo recepten? Kijk dan hier.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)