Taartjes met groene asperges, munt en erwten

Lente, wat hou ik toch van je! Van je mooie licht, je bloesemgeuren, je terugkomende warmte en eerste zonnestralen. En van je mooie groene groenten en frisse smaken. Om dat te vieren heb ik vandaag een geweldig recept voor jullie! Toen ik deze briljante lentetaartjes met groene asperges, munt en …

Lente, wat hou ik toch van je! Van je mooie licht, je bloesemgeuren, je terugkomende warmte en eerste zonnestralen. En van je mooie groene groenten en frisse smaken. Om dat te vieren heb ik vandaag een geweldig recept voor jullie! Toen ik deze briljante lentetaartjes met groene asperges, munt en erwten online spotte was ik instant in love. Ik kon de smaak al proeven bij het zien van het recept. En groot was onze blijdschap toen we de eerste hap namen van het taartje toen ze uit de oven kwamen. Lente op een taartje, het kan echt. En het grote voordeel, ze zijn echt zo gemaakt!

Francesca Kookt_Lentetaartjes met groene asperges, munt en doperwten_2

Wat je nodig hebt voor 6 taartjes

– 6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
– 125gr ricotta
– 2 takjes tijm
– 2el vers citroensap
– rasp van 1/2 citroen
– 9 groene asperges
– 1 ei
– flinke handvol doperwten (bevroren)
– scheut olijfolie extra vergine
– scheut witte balsamico of witte wijnazijn
– 3 takjes munt
– zeezout
– gemalen peper

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Vouw de zijkantjes een klein beetje dubbel zodat je een dikker randje krijgt.

Doe de ricotta in een bakje en doe hier de blaadjes van de tijm, citroensap en citroenrasp bij. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar. Bestrijk ieder bladerdeeg plakje met dit mengsel. Dit mag lekker rommelig.

Snijd ongeveer de helft van de groene asperges af, de onderkant, en gebruik deze om nog een keer in een roerbakgerecht te gebruiken (zonde om weg te gooien). De bovenkanten halveer je in de lengte. Leg op ieder taartje 3 halve groene asperges. Besprenkel met een klein drupje citroensap en strooi wat zwarte peper erover. Klop het ei los en kwast de randjes in hiermee. Schuif de taartjes in de oven en bak ze in 18-20 minuten gaar en bruin.

In de tussentijd meng je de doperwten met de olijfolie, witte balsamico azijn, peper en zout.

Als de taartjes uit de oven komen, verdeel je de doperwten erover. Haal de blaadjes munt van de takjes af en strooi die er ook over. Nog een snufje peper en een klein beetje geraspte citroen en serveren maar! “Spring never tasted this good” 🙂

Francesca Kookt_Lentetaartjes met groene asperges, munt en doperwten_3

Thanks Perpetually Chic voor de inspiratie.

Nog meer lente recepten? Die vind je hier!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)