Oosterse gember koolsalade

Ik wilde weer eens wat bijzonders in de take-away bakjes van mij en The Mr. doen. Niet een salade die ik al eerder had gemaakt of smaakcombinaties die ik toch wel ken. En toen vond ik deze salade. En dat was me toch een succes! Enjoy 🙂 Wat je nodig …

Ik wilde weer eens wat bijzonders in de take-away bakjes van mij en The Mr. doen. Niet een salade die ik al eerder had gemaakt of smaakcombinaties die ik toch wel ken. En toen vond ik deze salade. En dat was me toch een succes! Enjoy 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1/2 savooiekool 
1 jonge paksoi (bij de toko)
6 lente-uitjes
200gr waterkastanjes uit blik (bij de toko)
2 wortels
4 lime leaves (bij de toko, vers of diepvries)
1 bos verse koriander (ongeveer 3 handen vol)
3el zonnebloempitten
2el halvanaise
2el magere yoghurt
1 citroen
1 limoen
1el geraspte verse gember
4el rijstazijn (bij de toko)
versgemalen zwarte peper
zeezout 

Wat je gaat doen:
Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan zonder vet en laat deze afkoelen. Laat de waterkastanjes uitlekken in een vergiet. Snijd de savooiekool en paksoi fijn. De lente-uitjes snijd je in dunne ringetjes en de wortels in dunne reepjes. De lime leaves en de koriander snijd je heel fijn.

Neem een grote saladeschaal en doe hierin de savooiekool, paksoi, lente-uitjes, waterkastanjes, wortels en lime leaves. 

De dressing maak je door een mengsel te maken van de halvanaise, yoghurt, sap van de citroen en limoen, gember en rijstazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing goed door de overige ingredienten heen in de saladeschaal. 

Meng vlak voor het serveren de koriander door de salade en bestrooi met de geroosterde zonnebloempitten. 

Bron: Kookboek ‘Salades’ van Da’s pas koken.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)