Pasta met tomaat, tonijn en sardines

Na alle Sinterklaas lekkernijen heb ik erg de behoefte om weer even normaal te doen voordat de kerstdagen zich aandienen. Laat ik maar eens beginnen met een makkelijk pastarecept. Deze pasta met tomaat is voedzaam door de toegevoegde tonijn, sardines én kikkererwten. En als je kiest voor een volkoren pastasoort krijg je ook gelijk weer wat extra vezels binnen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 240 gr sardines in tomaat (bijvoorbeeld van Fish Tales, want die zijn zonder vel en graat), grof geprakt met een vork
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 1 blikje (circa 160 gr) tonijn in olie
  • 1 tl gedroogde oregano + extra om te serveren
  • 400 gr korte (volkoren) pasta naar keuze
  • zeezout
  • 200 gr kikkererwten uit zak (deze hoef je niet af te spoelen)
  • 120 gr zongedroogde tomaat, in stukjes
  • zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Verhit een hapjespan en fruit de ui glazig in 2 el bakolie. Voeg de sardines toe en bak kort mee. Schenk het blik tomatenblokjes in de pan en roer de tonijn en oregano erdoor. Laat 15 minuten pruttelen.

2. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snuf zout. Schep een kopje van het kookvocht uit de pan en giet daarna af in een vergiet. Bewaar de pasta in de pan.

3. Roer de kikkererwten en zongedroogde tomaten door de saus en laat nog een paar minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

4. Schep de saus door de pasta en roer eventueel nog een scheutje van het kookvocht erdoor om de saus extra smeuïg te maken. Garneer met een snufje gedroogde oregano en serveer direct.

Zo, met deze pasta krijg ik wel weer wat balans in mijn eetpatroon deze week! Ik hoop dat het jullie net zo lekker smaakt als het ons deed.

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *