Pompoen brownies met gekarameliseerde pecannoten

We zijn op dit moment met een geweldig leuk thema bezig voor Kerstmis. We gaan ervoor zorgen dat jullie straks allemaal thuis met gemak een echte KerstChef kunnen zijn. Daarvoor nemen we zelfs filmpjes op met echte chefs! Dit gaan jullie allemaal zien in december, maar vandaag gaan we het eerst even hebben over deze goddelijke pompoenbrownies met gekarameliseerde pecannoten.

Voor de kerstfilmpjes was er namelijk een proefopname ingepland, ik was hiervan op de hoogte maar wist niet precies wat het in zou houden. Gewoon simpel en niets geks, tenminste dat dacht ik. Natuurlijk had ik even twee keer na moeten denken, want Francesca zou Francesca niet zijn als ze niet weer een grappig idee had bedacht. We gingen de rollen eens omdraaien, wat als het geen Francesca Kookt maar Dominique Kookt zou zijn? Hoe dat er aan toe ging, zie je in dit filmpje.

Nou, zo dus! Uiteraard laten we jullie niet voor niks naar www.dominiquekookt.nl gaan, want dan kom je ook gewoon uit bij deze pompoenbrownies met gekarameliseerde pecannoten. En dat zou een prima eerste recept zijn voor Dominique Kookt, al zeg ik het zelf. Maar ik geloof dat mijn concurrentiebeding dat niet toelaat 😉

Wat je nodig hebt voor 1 brownie

Pompoenbrownies:

  • 130 gr pompoenblokjes (om 100 gr pompoenpuree van te maken)
  • 4 el olijfolie
  • 120 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 130 gr bloem
  • 50 gr cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gr pure chocolade

Sticky pecannoten:

  • 50 gr boter
  • 3 el honing
  • 60 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • 150 gr pecannoten

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 min + 15 min oventijd

  1. Verwarm oven voor op 175 graden.
  2. Kook de pompoenblokjes 10 minuten in een laagje water. Giet af en pureer.
  3. Voeg pompoenpuree, olijfolie, bruine basterdsuiker, vanille extract bij elkaar in een kom en klop dit kort met een handmixer of garde. Voeg de eieren er een voor een aan toe en klop nog even mee tot er een schuimige substantie ontstaat.
  4. Zeef in een andere kom de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder. Voeg hier een snufje zout aan toe en meng door elkaar.
  5. Hak de chocolade in hele kleine stukjes (je kunt hier trouwens ook van die ‘chocolate chips’ voor gebruiken.
  6. Voeg de droge ingrediënten en de chocoladestukjes toe aan de kom met de natte ingrediënten en meng met een spatel door elkaar.
  7. Vet een brownie bakblik (circa 20×27 cm) in en giet het mengsel hierin. Zet 15 minuten in de oven. Totdat je er een satéprikker in kunt steken die er nog net niet droog uitkomt, want je wilt een sticky brownie!
  8. Maak ondertussen de sticky pecannoten door boter te laten smelten in de pan. Voeg vervolgens de honing, suiker en gemberpoeder hieraan toe en laat zo’n 5 minuten pruttelen terwijl je blijft roeren. Er ontstaat een stroperige substantie waar je de pecannoten nu doorheen haalt.
  9. Haal de pompoenbrownie uit de oven en verdeel de sticky pecannoten erover. Laat afkoelen, snijd in blokjes en de brownies zijn klaar om opgegeten te worden!

Zowel namens Francesca als Dominique Kookt hopen we dat jullie gaan genieten van deze heerlijke pompoen brownies. En ook al begon het filmpje als een grap, we konden er zelf hard om lachen en hopelijk jullie ook!

Videoproductie: Deedylicious

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *