Preisoep met gerookte makreel

Ik ben opgegroeid met een een soeplepel in mijn mond, vooral in mijn vaders familie zijn ze er dol op. Tussen de middag of als avondeten gaat er altijd wel een soepje in. Het is ook perfect om restjes mee te verwerken en je bewaart overgebleven soep makkelijk in de vriezer.

Per seizoen kun je ook weer met andere ingrediënten aan de slag waardoor het nooit verveelt! Dit keer ben ik voor preisoep gegaan, die had ik nog niet eerder zelf gemaakt. Het resultaat mag er wezen, zeker door de combinatie met makreel is dit een heerlijke soep. Mocht je geen liefhebber van makreel zijn dan kun je deze vervangen door zalm of forel of je laat het uit het recept.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4 preien
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • 4 takjes verse peterselie + extra
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • 300 gr gerookte makreelfilet
  • peper
  • zout
preisoep_met_gerookte_makreel_uitgelicht_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 40 minuten

1. Snijd de prei in ringen en was ze zorgvuldig onder stromend water. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2. Verhit een flinke klont boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig zien en gaan geuren.

3. Hak de peterselie fijn en roer samen met de prei door de ui en knoflook. Laat dit 10 minuten smoren.

4. Voeg de bouillon en room toe en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen.

5. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Schenk in diepe borden, verdeel de makreel erover in grove stukken en garneer met peterselie.

Deze preisoep is heel eenvoudig om te maken en smaakt zalig in combinatie met de gerookte makreel. Wat zijn jullie favoriete soepjes?

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Preisoep met gerookte makreel”

  1. Soep van rode linzen, wortel en ui, op smaak gebracht met garam massala, komijn, knoflook en verse gemberwortel. Op smaak brengen met zout of een groentebouillonblokje. Groentes en specerijen licht aanfruiten in een beetje plantaardige olie of boter. Water en bouillonblokje erbij. Zachtjes koken tot alles gaar is. Pureren en eventueel verder op smaak maken. Niet te zuinig zijn met de specerijen. Je kan ook nog een spaans pepertje toevoegen voor wat meer pit.