Roergebakken bief met bimi en noedels

Samenwerking – Wie houdt van broccoli zal ook zeker van bimi houden. Deze kruising tussen Chinese kool en broccoli heeft een milde, lichtzoete smaak waardoor bimi nog veelzijdiger is in de keuken. Ik kook er zelf regelmatig mee, met name in Aziatische gerechten. Dan zou ik ook voor broccoli kunnen kiezen, maar omdat je bij bimi de hele groente eet (het roosje én de steel) en de slanke stengels zo in de pan kunnen vind ik ze naast lekker ook nog eens heel makkelijk om mee te koken. Alleen maar voordelen dus!

Daarom deel ik vandaag graag dit makkelijke recept voor bief met bimi en noedels met jullie. En ik sluit af met een aantal tips hoe je bimi verder nog kunt bereiden. Ik ben ook heel benieuwd wat jullie favoriete bereiding is met bimi! Laat het vooral even weten in een reactie onder het artikel.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4el hoisinsaus + extra
  • 4el sojasaus + extra
  • 1el sesamolie
  • 1tl maïzena
  • 200 gr biefstuk
  • 250 gr rijstnoedels
  • 400 gr bimi (te koop bij Jumbo en Plus)
  • 1 flinke winterwortel (circa 300 gr), in reepjes
  • zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gember, fijngehakt
  • zwarte peper
  • 1 rode peper, fijngehakt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Roer de hoisinsaus, sojasaus, sesamolie en maïzena door elkaar in een kommetje. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en meng met de marinade. Laat even staan.

2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking (vaak heb je hier maar 5 minuten voor nodig) en spoel met koud water na.

3. Blancheer de bimi en winterwortel 5 minuten in kokend water en giet af.

4. Zet een wok of grote hapjespan op hoog vuur. Schenk er 1 el zonnebloemolie in en bak de plakjes bief (zonder de marinade) rondom aan met de knoflook en gember. Voeg de bimi en wortel toe en roerbak 2 minuten.

5. Zet het vuur lager en schep de noedels erdoor met de marinade van de biefstuk en een snuf zwarte peper. Proef en voeg eventueel extra hoisin- of sojasaus toe naar smaak.

6. Serveer de roergebakken bief met bimi en noedels op borden of in kommetjes en garneer met fijngehakte rode peper voor de liefhebbers.

Hoe kun je bimi bereiden?

Bimi is naast multifunctioneel ook nog eens heel makkelijk in gebruik. Na het kopen hoef je er namelijk vrijwel niets aan te doen. Je bewaart de stengels na aankoop in de groentelade van je koelkast en je hoeft ze alleen te wassen. Ik persoonlijk snijd altijd een dun plakje van het uiteinde af, omdat dit een beetje uitgedroogd kan zijn. Maar verder hoef je niet te schillen of te snijden. Vervolgens kun je de stengels koken, blancheren, stomen, roerbakken of grillen. Hieronder wat tips!

  • Serveer bimi als bijgerecht door de stengels eerst te blancheren of stomen en daarna te mengen met een milde saus van sesamolie en sesamzaad. Of meng met hoisinsaus, knoflook en sesamzaad.
  • Verwerk bimi eens in een quiche of hartige taart. Lekker in combinatie met champignons, geitenkaas of feta zoals deze filodeeg taart met bimi, champignons en feta van Claartje bijvoorbeeld.
  • Rooster bimi in de oven (dat werkt bij broccoli ook zo goed) en bestrooi op het laatst met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Of maak eens tempura van bimi, De Hippe Vegetariër heeft daar een heerlijk recept voor.
  • Risotto met bimi, garnalen en citroen is een heerlijke combinatie. Gerookte zalm met mascarpone combineert hier ook goed bij. Zorg dan wel dat je de bimi eerst even blancheert.
  • Je kunt met bimi ook heerlijke lauwwarme salades maken. Bijvoorbeeld met cherrytomaten, balsamicoazijn en noten. Of deze met bimi, haricot verts en groene asperges.
  • En wokken natuurlijk! Daar lenen deze groene helden zich uitstekend voor. Dat kan ook heel goed vegetarisch, zoals in dit recept van Vegadutchie met bimi en tempeh.

Er kan dus heel veel met bimi. Het enige wat ik er eigenlijk nooit mee doe is het te lang doorkoken, pureren of prakken. Want het oog wil ook wat en ik vind het zonde om deze mooie, groene stengels te veel aan te tasten. Alhoewel ik verwacht dat een bimi soepje ook prima zal smaken 😉

Dit is een samenwerking met Coregeo. Lees hier mijn disclaimer.

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *