Stop het snaaien met de Etos maaltijdvervangers

Soms heb ik van die dagen, of misschien zijn het stiekem weken, dat ik leef op adrenaline, koffie en als avondeten leftovers. En die variëren van een slim in elkaar gezette pasta tot een rol vergeten koekjes, omdat ik de boodschappen al helemaal niet ingepland kreeg. Dat is natuurlijk al niet echt gezond en bijkomend nadeel is het snaaien op kantoor. Want voor een handje chips of borrelnootjes heb ik blijkbaar wel tijd.

Dus zo gek leek het mij helemaal niet om de maaltijdvervangers van Etos te proberen. Sterker nog, het leek wel hemels. Want naast gezond zijn ze ook nog eens in een handomdraai klaar. En daar heb ik wel oren naar, want als het me op een presenteerblaadje wordt aangeboden eet ik toch meer. En snaai ik hopelijk minder.

Etos Slank maaltijdvervangers, wat kun je er mee?

De maaltijdshakes en maaltijdrepen van Etos Slank zijn gezonde alternatieven voor ontbijt of lunch. Voor mensen zoals ik, die soms knetter druk zijn maar heus wel weten dat maaltijden overslaan eigenlijk geen optie is. En stiekem ook wel heel blij zijn met hun huidige kledingmaat. Dan eet je gewoon één maaltijdvervanger per dag. Eenvoudig, lekker en gezond. Met als bijkomend voordeel: gewichtsbeheersing.

Een andere optie is om twee maaltijden per dag te vervangen. Heeft natuurlijk dezelfde voordelen als hierboven maar dan helpt het je ook nog eens met afslanken.

Nu ben ik prima tevreden met mijn huidige vorm. Maar dat wil ik wel graag zo houden! En met al dat gesnaai tussendoor en consequent maaltijden overslaan maak ik het mezelf wel erg moeilijk. Daarom testte ik met alle liefde deze producten voor jullie.

Maandag: melk, wat is dat ook alweer?

Toen ik er eindelijk uit was welke van de drie smaken ik ging proberen, (lastige keus tussen Café Latte, Rood Fruit of Vanille) bleek er helemaal geen melk in de koelkast te staan. Niet zo gek ook, want normaal gesproken drink ik geen melk. Het werd dus de Etos Slank maaltijdreep Chocolade. Hij ziet er heerlijk uit en dat was hij dan ook zeker. Wel een echte chocolade smaak, maar niet te zoet en met een zoutige nasmaak. Nice! Maar op de helft van de reep had ik al genoeg. En stiekem was ik ook aangekomen bij mijn meeting. Hij bleef in de auto op mij wachten, maar uiteindelijk was ik hem helemaal vergeten en begon mijn maag pas weer te knorren tegen het avondeten.  

Stop het snaaien met de Etos maaltijdvervangers_3_maaltijdrepen

Dinsdag: geen tijd voor koffie

Druk druk druk, dus geen tijd voor koffie ’s ochtends en op de valreep wel tijd om een Etos Slank maaltijdshake te maken. Ik koos voor de Café Latte, want twee in één! Shake onder mijn arm (de shakebeker is sowieso al goud), de auto in gevlogen en tijdens de file kon ik lekker ontbijten. De smaak verraste me echt in positieve zin. Lekkere koffiesmaak, niet te zoet en een goede romige shake. Voor ik het door had was de shake op, had ik ontbeten en parkeerde ik mijn auto voor kantoor.

Stop het snaaien met de Etos maaltijdvervangers_2_bereidingswijze

Woensdag: calimero aan de lunchtafel

Op woensdag doe ik altijd de boodschappen voor op kantoor. Deze ochtend had ik geen zin in een shake, maar juist in de nougatreep als maaltijdvervanger. Maar het lunchmoment op kantoor vind ik toch lastig. Als de lunchtafel gedekt is met allemaal lekkers en iedereen is aan het eten, dan voel ik me best een beetje zielig met zo’n reep. Hij is lekker, het vult echt meer dan prima en handig is het ook. Maar voor mij voldoet het niet aan mijn lunchbehoefte op kantoor, omdat ik dan toch het gezellige ‘samen aan tafel’ aspect mis.

Donderdag: het lijkt wel spijbelen

Met groot gemak en genot fietste ik er vandaag de maaltijdshake Vanille doorheen. Het is net of je ’s ochtends aan het spijbelen bent met een mega milkshake maar dan gezond.

Stop het snaaien met de Etos maaltijdvervangers_4_maaltijdshake vanille

Vrijdag: met fruit in de file

Vandaag probeerde ik de maaltijdshake Rood Fruit. Na de successen van de voorgaande shakes was ik heel nieuwsgierig naar deze smaak. En terwijl de buurman naast me in de file een zompig benzinepompbroodje naar binnen schuift, zat ik te glimlachen met mijn shake. Hoewel ik had verwacht deze het aller lekkerst te vinden, moet ik eerlijk bekennen dat de Café Latte gewonnen heeft. Rood fruit is genieten hoor, maar net iets te zoet voor mij op de vroege ochtend.

Stop het snaaien met de Etos maaltijdvervangers_5_maaltijdshake rood fruit

Bo’s eindconclusie

De Etos Slank maatlijdshakes blijven! En dan met name de Vanille en de Café Latte. Deze shakes hebben mij echt verrast. Heerlijk romig en gezond (1 omdat ze gewoon gezond zijn, 2 omdat ik geen ontbijt meer oversla).  Maar het aller belangrijkst voor mij is het gemak. Je haalt zo je ontbijt tevoorschijn, want ze zitten allemaal per stuk verpakt dus niets afmeten of wegen, de shakebeker is meteen ook een maatbeker en samen met mijn laptop past het allemaal precies onder mijn arm. En kan ik in de auto genieten van mijn ontbijt. De lunchrepen zijn ook heel lekker en vullend, dus snaaien is er niet meer bij. Maar ik wil toch wel graag iets anders aan de lunchtafel. Waar ik ze wel heel geschikt voor vind, is voor onderweg! De volgende keer als ik een meeting heb rond lunchtijd reist er zeker een reep met me mee.

De Etos Slank maaltijdshakes zijn verkrijgbaar in de smaken Café Latte, Rood fruit of Vanille. Een pak à 10 sachets kost € 5,99. De handige shakebeker kost € 2,49. De Etos Slank maaltijdrepen zijn verkrijgbaar in de smaken Pinda nougat of Chocolade. Ze kosten € 1,29 per stuk.

Francesca’s nawoord: Waarom reviewt een foodblog kant-en-klare shakes en repen? Dat vragen jullie je misschien af. En daarom wil ik er nog wat over zeggen na deze review van Bo. Ik heb er even over gedubt en ben tot de conclusie gekomen dat er ook onder mijn lezers veel mensen zijn die het ‘s cohtends druk hebben en niet altijd toe komen aan ontbijten of een gezonde lunch. Kijk naar Bo. Zij is mijn eigen co-blogger, maar heeft door haar drukke baan ook niet altijd tijd om goed te eten. Dan kan ik heel principieel gaan roepen dat je toch een smoothie moet maken in de ochtend, maar dat is niet realistisch. Dan heb ik nog liever dat je een maaltijdshake drinkt dan dat je helemaal niet ontbijt. En daarom hebben we als blog meegewerkt aan deze gesponsorde review. 

Deze advertorial is een bijdrage van co-blogger Bo.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Stop het snaaien met de Etos maaltijdvervangers”

 1. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zo een reep op…maar als ik morgen langs de etos kom ga ik er eentje kopen en uitproberen….ik ben benieuwd

  Groetjes Petra

  1. Hi Lonneke, ik heb jouw vraag even bij Bo neergelegd omdat zij de maaltijdvervangers heeft uitgeprobeerd en dit was haar antwoord:

   Hi Lonneke,

   Na een week heb ik geen verschil gemerkt, dit komt ook omdat ik maar één maaltijd per dag heb vervangen. Hierdoor beheers je de kilo’s en helpt het niet met afvallen (dit is met twee Etos maaltijdvervangers per dag wel het geval). Nu schommelt mijn gewicht per week sowieso niet heel erg dus moeilijk te zeggen 🙂 Ik denk dat dat je hiervoor iets langer de producten moet testen. Ik eet nog steeds regelmatig een maaltijdvervanger maar ik ben ook pas gestopt met roken, nu is er niet echt een pijl meer op te trekken haha

 2. Nav je blog heb ik de stap gewaagd, begonnen met de roodfruitshake, inderdaad heerlijk. Belooft wat voor de andere smaken.
  Repen vind ik ook een groot succes, ben na 1 week en twee vervangende maaltijden van 71 naar 69,5.
  Daar ga ik hoop ik nog even 3 weken mee door. Gebruik de reep vaak als avondmaaltijd, shake id morgen en “normale” lunch (vaak grote salade met extra avocado of een extra stuk fruit).
  Dank