Tex mex plaatpizza voor het hele gezin

Ik maakte deze Tex Mex plaatpizza op een avond samen met mijn zoontje Jessey en ik wist daarna gelijk dat dit recept in de Eetkalender moest komen. Niet alleen door de smaak, maar ook door het gemak en het feit dat kinderen enorm van deze pizza kunnen genieten. Wat mij …

Ik maakte deze Tex Mex plaatpizza op een avond samen met mijn zoontje Jessey en ik wist daarna gelijk dat dit recept in de Eetkalender moest komen. Niet alleen door de smaak, maar ook door het gemak en het feit dat kinderen enorm van deze pizza kunnen genieten. Wat mij betreft het perfecte comfort food voor de vrijdag!

Wat je nodig hebt voor 1 plaatpizza (maak er 2 als je met 4 grote eters bent)

    • 1 ui, gesnipperd
    • bakolijfolie
    • 150 gr rundergehakt
    • 2 paprika’s, in kleine blokjes
    • 1 el tacokruiden (kijk hier voor het zelfmaakrecept)
    • zwarte peper
    • zeezout (laat eruit als er al zout in je tacokruiden zit)
    • 1 rol koelvers pizzadeeg met saus (mijn favoriet is het Tante Fanny pizzadeeg)
    • 75 gr geraspte kaas (mix van cheddar en mozzarella)
    • 2 takjes peterselie, grofgehakt

Bereiding 15 minuten + Oven 15 minuten

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Verhit een hapjespan en fruit de ui 2 minuten in 1 el bakolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer de paprika en tacokruiden erdoor en bak nog 2 minuten. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

3. Rol het pizzadeeg op het bakpapier uit op een bakplaat en besmeer met ¾ van de tomatensaus. Laat de randjes rondom vrij. Schep het gehaktmengsel erop en verdeel gelijkmatig. Strooi als laatste de geraspte kaas erover.

4. Bak de plaatpizza in circa 15 minuten goudbruin. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)