Thaise makreelkoekjes en Princes winnaar

Samenwerking – Wat was het een feest om alle heerlijke gerechten voorbij te zien komen die mijn bloginsiders hebben gemaakt met de Princes makreel en ansjovis uit blik! Gisteren heb ik alle inzendingen bekeken en vandaag maak ik de winnaar bekend van het weekendje weg ter waarde van € 250,- en die winnaar is…tromgeroffel…Arieta!

Arieta, je hebt me verrast met het recept voor de ansjovisboter met tijm en Parmezaanse kaas (lekker met pastrami en geroosterd brood) en je makkelijke poke bowl met makreel. Ze marineerde de stukken makreel met limoensap en sojasaus en combineerde die vervolgens met rijst, edamame bonen, wortel en zeewiersalade. Simpel en bomvol smaak, ik hou van die combinatie!

Ik wil ook nog een wat andere bloginsiders in het zonnetje te zetten! Zo maakte Buiske een verrassende Indische makreel risotto met gerookte knoflook, spinazie en pinda’s. Jen bakte pasteitjes gevuld met gebakken ansjovis, rode ui, knoflook, doperwten en tomaat en Niels bakte ook met ansjovis, maar maakte er hartige koekjes van. En Jessica maakte een variatie op de caesar salade door een blaadje little gem te vullen met een perfect gekookt ei, ansjovis, Parmezaanse kaas, gepofte quinoa en dressing. Erg leuk als hapje! Haar salade met makreel, rode biet, doperwten, munt en waterkers leek me ook heerlijk.

En niet alleen onze bloginsiders hebben hun best gedaan, zelf konden we het niet laten toch nog wat lekkers te maken. En dat is eigenlijk een understatement want deze Thaise makreelkoekjes smaakten fantastisch. Vooral omdat ze zo lekker krokant van buiten en zacht van binnen zijn. Serveer ze als hapje of voorgerecht en je hebt gegarandeerd succes 😉

Wat je nodig hebt voor 10 makreelkoekjes

  • 2 blikken Princes makreelfilets in zonnebloemolie MSC (250 gr)
  • 2 grote (of 3 kleine) vastkokende aardappels
  • 1 rode peper
  • 3 lente-uitjes
  • 4 cm verse gember, geschild
  • 1 el vissaus
  • 6 takjes verse koriander
  • zwarte peper
  • zout
  • 8 el panko (Japans broodkruim, of vervang door oud broodkruim)
  • 100 gr ijsbergsla, in reepjes
  • 75 gr wortel julienne
  • sap van een halve limoen
  • 4 el chilisaus

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 35 minuten

  1. Schil en kook de aardappels in ruim kokend water in zo’n 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn.

  2. Laat ondertussen de makreel uitlekken in een vergiet. Haal dan uit elkaar met een vork.

  3. Maal de rode peper, 2 lente-uitjes, gember, koriander samen met de vissaus fijn.

  4. Meng de aardappels met de makreel en fijngemalen ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en voeg de panko toe. Je krijgt dan een dikke pasta en daar kun je koekjes van draaien met je hand.

  5. Maak alvast de salade. Meng de wortel met 1 lente-ui en het limoensap met de chilisaus. Meng de salade met de dressing.

  6. Dan ga je de koekjes bakken. Verhit daarvoor een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Zodra de olie heet is bak je de makreelkoekjes zo’n 3 minuten per kant tot deze krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Serveer de makreelkoekjes met de salade.

Dat was ‘m dan. Onze bloginsiders receptchallenge met Princes. Ik hoop dat jullie veel nieuwe inspiratie hebben opgedaan voor het koken met makreel en ansjovis uit blik. Wil je nog meer zien, check dan even #kokenmetprinces op Instagram voor de recepten van alle deelnemers!
Dit is een samenwerking met Princes. Lees hier onze disclaimer.

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Thaise makreelkoekjes en Princes winnaar”

  1. Wat een verrassing dat ik gewonnen heb, dank je wel! Het was heel leuk om mee te doen. De rest ziet er ook allemaal zo lekker uit en jouw viskoekjes lijken me ook heerlijk.