Viscuisine met krieltjes uit de Airfryer

Samenwerking – Wie kent ‘m niet, de viscuisine uit de diepvries. Even in de oven en je bent klaar, maar zelfgemaakt is deze vele malen lekkerder. En naast de oven kun je de Italiaanse viscuisine ook in de Philips Airfryer bereiden. Een zalig gerecht en door de toevoeging van krieltjes heb je gelijk een volwaardige maaltijd. En die is ook nog snel klaar.

Update van mijn bloginsiders

Dat je meer kunt met de Philips Airfryer dan alleen frietjes en snacks bereiden hebben mijn bloginsiders de laatste weken zelf ook ervaren. Ze gingen aan de slag met de creatieve opdracht en maakten de lekkerste gerechten! Ik heb er een paar voor jullie op een rijtje gezet.

Zo maakte Bakkriebels een heerlijke cake met peer en een peer-speculaascrumble erin. Dat bewijst maar weer dat de Philips Airfryer multifunctioneel is. Naast hartige gerechten kun je er dus ook heel goed zoete gerechten in bakken.

Plezier in de keuken ging aan de slag met kikkererwten, bloemkool en appeltjes. Ze was benieuwd of ze deze goed kon roosteren. Missie geslaagd!

Niels was ook lekker bezig. Naast een andijvietaart (waar zijn kindje niet vanaf kon blijven) testte hij ook of er een eitje in gekookt kon worden. Na 10 minuten op 120 graden had hij het perfecte zachtgekookte ei.

En dan Nadine van Liefde voor voedsel. Zij vulde een pompoen met spinazie en paddenstoelen en bereidde deze in de Philips Airfryer. Daar was ik zelf nog niet eerder opgekomen, handig!

Als laatste wil ik jullie deze gevulde zoete aardappel, pompoenschotel met worstjes, appeltaart, nachoschotel, ontbijtcroissants, mini pizza’s van pitabroodjes en brownies van dulce de leche zeker niet onthouden.

Wisten jullie al dat de Philips Airfryer zo veelzijdig is in het gebruik? Ik inmiddels wel en ben na al die jaren nog steeds blij dat we ‘m in de keuken hebben staan. Tijd voor mijn recept! 

Wat je nodig hebt voor 2 personen

  • 250 gr voorgegaarde krieltjes
  • bakolijfolie
  • 5 cherrytomaten, in vieren gesneden
  • ¼ rode paprika, in kleine blokjes
  • ¼ groene paprika, in kleine blokjes
  • 1 el kwark
  • ½ bol mozzarella, in kleine stukjes
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ tl oregano
  • ½ tl paprikapoeder
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 moot kabeljauw (of andere witvis) van 200 gram (gelijke dikte en ontdooid)

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Verwarm de Philips Airfryer voor op 180 graden. Meng de krieltjes met 1 tl bakolie en een snufje zout. Bak de krieltjes 6 minuten in het mandje.

2. Meng de cherrytomaten, paprika, kwark, mozzarella, Parmezaanse kaas, oregano, paprikapoeder, snufje zout en peper en 1 tl bakolie door elkaar in een kom.

 

3. Schep de krieltjes uit het mandje en bekleed deze daarna met een vel bakpapier. Leg de moot kabeljauw in het midden en schep hierover het mengsel. Leg de krieltjes rondom.

4. Zet de Philips Airfryer weer aan en bak nog circa 14 minuten op 180 graden. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kabeljauw. Controleer de garing in het midden, maar bak niet te lang door. Dat is zonde van de vis. Serveer direct.

Tip: Eet je met 4 personen? Gaar dan 500 gr krieltjes voor en verdubbel de rest van de ingrediënten. De vis en krieltjes kun je in 2 delen bakken.

Dit is een samenwerking met Philips. Lees hier onze disclaimer.

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Viscuisine met krieltjes uit de Airfryer”

  1. Your recipes look delicious and I wish I understood Dutch, but unfortunately – English only. Do you have an English cookbook or translation for this website? I have a Philips Airfryer and would love to cook these recipes.