Witte bonendip met knoflook en kruiden

Witte bonen zijn zacht van structuur en smaak en daardoor perfect geschikt voor het maken van een dip of puree. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan en het resultaat was een zalig witte bonendip die heerlijk smaakte in combinatie met brood of toastjes, maar ook als dip voor rauwkost. Ik vond het zelfs (ergens in de verte) een beetje lijken op aioli, maar dan gemaakt van bonen dus.

Nog een extra tip: je kunt de witte bonendip ook gebruiken als basis voor een maaltijdsaladedressing, lekker in combinatie met geroosterde groenten en falafel bijvoorbeeld.

Wat je nodig hebt

  • 200 gr witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, grofgehakt
  • handje verse platte peterselie, grofgehakt
  • handje verse bieslook, grofgehakt
  • 1 el citroensap
  • zwarte peper
  • zeezout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten

1. Doe de bonen, knoflook, peterselie, bieslook en helft van de citroensap in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot een romige dip.

2. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog extra citroensap.

Meer kan ik er niet van maken, dit is alles wat je hoeft te doen 😉

Ik word thuis altijd erg blij van dit soort simpele recepten voor smaakvolle dips en sausjes. Hebben jullie nog gouden tips voor dit soort recepten? Laat het me weten in een reactie!

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *