Wortel pannenkoeken met kaneel en rozijnen

In de strijd om de peuter meer groente te laten eten, probeer je nog weleens wat uit. Zo kwamen we erachter dat het een heus konijn is. Hij is namelijk gek op het knagen van rauwe wortelen. Kijk, dat is goed nieuws! En zo kwam ik op dit ontbijtrecept uit, want je kunt namelijk heerlijke pannenkoeken bakken van geraspte wortelen. Deze keer maakte ik de wortel pannenkoeken van speltmeel en voegde nog wat kaneel en rozijnen toe. Maar je kunt er ook een hartige versie van maken met wat kerrie of kurkuma. En dan zijn ze geweldig als lunch of bij de avondmaaltijd. Lekker varieren dus en je kind een beetje foppen. Daar houden we van 😉

Wat je nodig hebt voor 8 kleine pannenkoeken

– 4 flinke wortelen/bospeen
– 100gr speltmeel
– 200ml (plantaardige) melk
– 1tl bakpoeder
– snufje zout
– 2 eieren
– 1tl kaneel
– 2el rozijnen
– boter of kokosolie om in te bakken
– voor het serveren: ahornsiroop of honing

Francesca Kookt_Wortel pannenkoeken met kaneel en rozijnen_2

Wat je gaat doen

Rasp de wortelen helemaal fijn in de keukenmachine of met een handrasp.

Maak een beslag van de speltmeel, melk, bakpoeder, zout, eieren en kaneel. Klop het met een garde tot een klontvrij beslag. Schep daarna de geraspte wortelen en rozijnen erdoor.

Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een kleine juslepel beslag in de pan. Bak de pannenkoeken om en om totdat ze bruin en gaar zijn en bewaar daarna op een bord.

Serveer de pannenkoeken met een scheutje ahornsiroop.

Kijk voor meer recepten ook eens op de pannenkoeken pagina! 

Volg Francesca Kookt! op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Wortel pannenkoeken met kaneel en rozijnen”

  1. Aangezien ik groot fan ben van wortels (rauw, gekookt, geroosterd…) en worteltaart, zal ik dit ook heerlijk vinden! 🙂 Ik ga het zondag eens proberen.

  2. HOI Francesca, mijn zoontje is allergisch voor ei, soja en pinda’s. Ik heb al wat eivrije recepten via internet geprobeerd maar helaas volledig mislukt. Deze pannenkoek ziet er heerlijk uit. Hoe kan ik deze toch zonder eieren bakken? Wat kan ik ipv ei gebruiken?

  3. Zaterdags eten we bijna altijd pannenkoeken, meestal zoete. Nu ik dit recept zie worden het morgen dus deze aangezien wij hier ook een klein konijntje hebben die eigenlijk altijd en overal wortels bij wil.

  4. Hoi Francesca,
    Dit ziet er heel lekker uit! Als ik geen speltmeel in huis heb, maar wel (zelfrijzend) bakmeel, kan ik dat dan één op één vervangen?

  5. Ik doe heel vaak een grote pot wortelen door het beslag en mix dat helemaal fijn. Ook heel lekker en je krijg er prachtige pannenkoeken van 🙂