Wraps met zoete aardappelspread en gerookte kip

Vandaag deel ik een recept dat ideaal is voor de maandag. Deze wraps met zoete aardappelspread en gerookte kip zijn makkelijk om te maken en geschikt voor het hele gezin. En de zoete aardappelspread die over is, kun je de volgende dag ook lekker op brood eten.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 500 gr zoete aardappels
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • olijfolie extra vergine
  • 8 (volkoren) tortilla wraps (kies de grootste)
  • 320 gr (2 stuks) gerookte kip, in dunne plakjes
  • 150 gr bladspinazie
  • 150 gr feta, verbrokkeld

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

1. Schil de zoete aardappels, snijd in kleine blokjes en zet met een bodempje water op het vuur. Kook in circa 10 minuten gaar.

2. Giet de zoete aardappels af en maal ze helemaal fijn in een keukenmachine of hakmolen. Prakken met een vork kan ook. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een klein scheutje olijfolie. Roer goed door en proef of de smaak van de spread helemaal naar wens is.

3. Besmeer de wraps met een laag zoete aardappelspread en verdeel daarna de gerookte kip, spinazie en feta erover. Rol de wraps op, snijd ze doormidden en serveer.

Recept & fotografie: Dominique

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Wraps met zoete aardappelspread en gerookte kip”

  1. Ziet er echt heerlijk uit!
    Eet je de spread het beste warm of koud? Ik maak het nu één dag van tevoren, maar vraag me af wat lekkerder is.