Zoete scrambled eggs voor het paasontbijt

Sponsored – Het allerleukste aan Pasen is wat mij betreft toch echt het paasontbijt. Het moment dat je met het hele gezin plaatsneemt aan de prachtig gedekte eettafel vol met lekkers is goud waard. Als klein meisje vond ik dat al en nu nog steeds. Ik kan me nog goed herinneren dat we dan wakker werden van de heerlijke geuren uit de keuken en naar beneden stormden om met z’n allen te genieten.

Het hoogtepunt vond ik altijd dat we direct daarna met z’n allen paaseieren mochten zoeken die mijn ouders door het hele huis hadden verstopt. Fanatiek als ik ben werd ik dolenthousiast als ik er dan eentje vond. Stiekem vind ik dat nog steeds erg leuk, al is mijn hoogtepunt wel verplaatst naar die prachtige tafel vol lekkers 😉

Uiteraard kunnen er succesnummers van het jaar ervoor terugkomen tijdens het paasontbijt, maar nog leuker is het om weer nieuwe gerechtjes te bedenken. Dit jaar ging ik voor inspiratie en boodschappen naar PLUS, want ik vertelde je al eerder dat je daar een zeer uitgebreid ontbijtassortiment kunt vinden en zo ook voor het paasontbijt. Ik ben vooral enthousiast over het aanbod van de broden, kazen, vleeswaren en verse sappen. Dat zijn toch wel de producten die niet mogen ontbreken op de paastafel.

zoete_scrambled_eggs_voor_het_paasontbijt_2

Iets wat ook zeker niet kan ontbreken tijdens het paasontbijt is ei. Die kook je en zet je of tafel om gewoon uit te lepelen óf je maakt er eens wat verrassends mee. Zoals deze zoete scrambled eggs. Je leest het goed, zoet. Zelf waren we ook erg benieuwd of dit een succes zou zijn, maar inmiddels kunnen we je vertellen dat dit echt heel lekker is. Fijne is daarnaast dat het zeer eenvoudig is om te maken is en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het ziet er ook nog eens gezellig uit, dus wat ons betreft een zeer geschikt gerechtje voor op de paasontbijttafel. Nu alleen nog genieten met elkaar en wat eieren overhouden om te gaan zoeken na het ontbijt. Maar dat komt vast goed!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 rijpe banaan (hoe rijper, hoe zoeter)
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • melk
  • 2 el amandelschaafsel
  • olijfolie
  • 2 el mango, in hele kleine blokjes gesneden
  • 2 el kiwi, ook in hele kleine blokjes gesneden

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten

1. Prak de rijpe banaan helemaal fijn met een vork. Breek de eieren boven een kom en klop ze schuimig met de geprakte banaan, vanille extract en een scheutje melk.

2. Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en rooster eerst het amandelschaafsel licht op laag vuur. Schep daarna uit de pan.

3. Schenk 1 el olijfolie in de pan en giet het eimengsel in de pan. Laat 1 minuut stollen op laag vuur en ga daarna met een spatel rustig roeren zodat je scrambled eggs krijgt. De eieren moeten niet door en door gegaard worden, want dan worden ze te droog. Meestal ben je binnen 3 minuten wel klaar, als de eieren nog net licht glanzen zet ik het vuur altijd uit.

4. Roer de blokjes mango door de scrambled eggs en verdeel daarna over 4 mooie bakjes. Garneer met blokjes kiwi en amandelschaafsel. Serveer direct.

Variatietip: ook erg lekker met wat fijngeraspte sinaasappelschil die je door de scrambled eggs roert met de blokjes mango.

Wil je iets verrassends maken tijdens het paasontbijt? Maak dan vooral deze zoete scrambled eggs en je hebt gegarandeerd succes! Op zoek naar meer inspirerende recepten voor het paasontbijt? Kijk dan ook even op de site van PLUS.

Dit is een samenwerking met PLUS, lees hier onze disclaimer.

Smakelijk delen en printen
DOWNLOAD GRATIS MIJN NIEUWE E-BOOK:
MOSSELEN KUNNEN ALTIJD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zoete scrambled eggs voor het paasontbijt”

  1. Wow dat is gaaf! Nooit bedacht om daar een zoete variant van te maken, maar dat kan natuurlijk prima. Ik vind het paasontbijt ook altijd zo leuk… Sterker nog, zo leuk dat ik er dit jaar een brunch van maak zodat ik lekker extra veel kan serveren 😋

  2. Aan deze combinatie had ik nog niet gedacht. Wij doen eerste paasdag een ontbijtje met elkaar en tweede paasdag een brunch met de familie. Heerlijk al die broodjes! Het staat ook zo leuk dit gerechtje.