Snelle tomatensalade met sjalot en oregano

Deze snelle tomatensalade met sjalot en oregano is geïnspireerd op de tomatensalade die we in de Algarve altijd geserveerd kregen bij de piri-piri kip. Op de saladeschaal vond je verse, zeer smakelijke plakjes tomaat die gecombineerd werden met rauwe ui, gedroogde oregano, olijfolie en rode wijnazijn. Wat fantastisch smaakte bij

Caprese salade van de barbecue

Ik hoor je denken: “Hoe maak je in hemelsnaam een caprese salade OP de barbecue?”. Nou, dat lukt natuurlijk ook niet, want dan zijn je tomaten zacht en je mozzarella gesmolten. Maar! Je kunt wel wat elementen toevoegen waardoor het toch echt een caprese salade VAN de barbecue wordt ;-).

gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

Prei van de barbecue met kruiden vinaigrette

Prei van de barbecue is een van de makkelijkste groentegerechten die je op de barbecue kunt bereiden. Het enige wat je nodig hebt is een brandende barbecue en een paar stengels prei. Je legt de stengels in z’n geheel op een rooster en daarna blaker je de buitenkanten mooi zwart

snelle krieltjessalade met cherrytomaten augurk en dille 1

Snelle krieltjessalade met cherrytomaten, augurk en dille

Mij maak je altijd gelukkig met een aardappelsalade en die staat hier dan ook regelmatig op tafel. Als basis voor een avondmaaltijd, maar ook als bijgerecht bij de barbecue. Deze snelle krieltjessalade is mijn grote favoriet voor als ik in rap tempo nog een salade wil maken. Ik maak ‘m

hele bloemkool van de barbecue met kerrie misoboter 1

Hele bloemkool van de barbecue met kerrie-misoboter

Ik had een prachtige bloemkool in de groentenmand liggen en wilde daar eens iets bijzonders, maar toch ook makkelijks mee doen op de barbecue. Dat resulteerde in deze hele bloemkool van de barbecue met kerrie-misoboter. Super makkelijk om te bereiden en waanzinnig lekker. Iedere hap was een smaakexplosie en doordat

zelfgemaakte chimichurri 1

Zelfgemaakte chimichurri

Bij een mooi gegrild stuk vlees serveer ik graag een bakje zelfgemaakte chimichurri. Deze van oorsprong Argentijnse saus is daar niet voor niets ooit speciaal voor bedacht. Maar ook bij gegrilde groenten vind ik chimichurri zalig, dus je kunt er ook een plantaardige combinatie mee maken. En ik heb het

Ruige guacamole in 5 minuten

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere kleine, bruine plekjes had. Je raadt het waarschijnlijk al,

Tomatensalade met parelcouscous en halloumi

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog

Gerookte bieten met appel, walnoten en peterselie

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat ik 5 uur lang bieten zou gaan roken op onze barbecue. Maar aangezien ik me in een ander project had gestort waarvoor ik 5 uur lang Oreo koekkruimels wilde roken (waarover later meer) én het feit dat ik nog een paar prachtige

Griekse salade met olijven, feta en oregano

De lekkerste Griekse salade is zo gemaakt. Met de beste ingrediënten zoals feta en kalamata olijven, een flinke scheut Griekse olijfolie extra vergine en een royale hoeveelheid gedroogde oregano. Die eet je lekker als lunch, bij een stukje gebakken vis of vlees of als bijgerecht tijdens een barbecue. Je kunt

Bonensalade met bleekselderij, citrus en peterselie

Deze bonensalade maakte ik onlangs toen ik een Amerikaanse barbecue thuis organiseerde. De ‘three bean salad’ is in Amerika vaak een standaard onderdeel van picknicks of potlucks en er zijn tig variaties op te bedenken. Meestal zitten er groene bonen uit pot in, maar die vind ik niet zo lekker

Griekse tzatziki met komkommer en dille

Ik wilde heel graag eens de echte Griekse tzatziki maken, want die ontbrak nog op mijn blog! En ik vind deze dip (of spread) juist zo lekker. Dus ik ben aan de slag gegaan en ontdekte drie manieren om de komkommer goed uit te laten lekken. Want hoe minder vocht

Romige aardappelsalade met ei, augurk en kruiden

Niets lekkerder dan een romige aardappelsalade als bijgerecht bij een barbecue of als een van de gerechten op een mooie brunchtafel. Met aardappels kun je echt alle kanten op. Je kunt je aardappelsalade simpel houden of je maakt er deze luxe, romige variant van. Onder andere op smaak gebracht met

2x Aubergine van de barbecue mét wijntip

Samenwerking – Wat ben ik aan het genieten van dit mooie weer in combinatie met mijn barbecue in de tuin! Misschien zelfs wel meer nu, omdat we bijna alleen nog maar thuis zijn. Onze woonkamer is deels verplaatst naar de tuin en ik gebruik de barbecue als verlengde keuken, we

Salade caprese met geroosterde cherrytomaten

Hoe een traditionele salade caprese bereid moet worden, weten jullie vast wel. Met goede buffelmozzarella, smaakvolle tomaten, olijfolie extra vergine en blaadjes verse basilicum kom je al heel dicht in de buurt. Snufje zout en peper erover en ik ben dan een gelukkig mens. Soms ga ik helemaal los en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)