Borrel recepten

Op zoek naar lekkere borrel recepten ter inspiratie voor je eigen borrel? Dan ga je hier heel veel inspiratie vinden! Denk aan makkelijke borrelhapjes, kleine bites, bladerdeeghapjes uit de oven, hapjes met groenten, dips, smeersels en complete borrelplanken. Zelfs een met alleen visrecepten of met kaashapjes. Je vindt hier ook een mooie collectie aan quiches en andere hapjes uit de oven. Uiteraard is er ook aan de feestdagen gedacht, je vindt hier ook borrel recepten specifiek voor Pasen, Kerst en Oud & Nieuw. Een borrel is natuurlijk niet compleet zonder lekkere drankjes. Zowel voor cocktails als mocktails vind je hier inspiratie. Alle ingrediënten voor een heerlijke borrel samen met vrienden, familie of collega’s. Ik wens jullie veel plezier!

Pompoen hummus

Een leven zonder pompoen. Ik kan het me niet voorstellen. Het liefste eet ik het iedere dag, maar ja dan is het op een gegeven moment niet bijzonder meer, zegt men. Maar vorige week vond ik het weer tijd worden voor een flinke biologische oranje pompoen!

Cranberry hapjes met brie

Oud en Nieuw staat voor de deur en dan is het tijd voor kleine hapjes! Naast alle zoete oliebollen en appelbeignets is het lekker om wat hartige hapjes te hebben als tegenhanger. Deze cranberry hapjes met brie zijn niet alleen hartig, maar hebben ook iets zuurs en zoets en dat combineert perfect.

Guacamole zelf maken

Guacamole zelf maken moeilijk? Welnee! Verjaardagen worden bij ons thuis altijd gevierd met zelfgemaakte hapjes voor de visite. Geen culinaire hoogstandjes, maar gewoon lekkere ‘homemade’ snacks en dips voor bij een glas wijn of een biertje.

Geroosterde kikkererwten met een bite

Dit recept voor geroosterde kikkererwten staat al heel lang op mijn bomvolle food wishlist. Iedere foodblogger heeft zo’n lijstje waarop ‘alles wat we nog een keer willen maken in ons leven’ staat.

Zomers tomaten smeersel met feta

Een zomerse avond en de lucht voelt aangenaam. De avond omarmt je zongebrande huid en het laatste dat je wilt is naar bed. De geur van uitgedoofde barbecues vliegt zo nu en dan in je neus en je zou willen dat deze avond nog dagen duurt.

DeedyLicious Food: Vegetarische samosa’s meets Caro Emerald

Vegetarische samosa’s, ik word er altijd zó blij van. Maar dat zal vast komen doordat ik ze altijd maak als er iets te vieren is.

Duivelse gevulde eieren

“Ik kan het toch niet laten gebeuren dat het straks Pasen is zonder gevulde eieren.” Dat dacht ik afgelopen week. Voor het eerst in mijn leven trouwens, want gevulde eieren was nooit echt mijn ding.

Pasteitjes met kip

Af en toe moet je gewoon even pasteitjes maken. Omdat je ze heel graag wilt eten of omdat er een feestje is en de genodigden ze heel graag willen eten. Daarom. Dit is geen recept wat je in een handomdraai op tafel zet.

Toastje met chutney van paprika en aubergine

Een kruidige chutney van paprika en aubergine die heerlijk is als hapje. Maar ook super is op een geroosterd broodje. Of in een salade. Of bij een gegrild stukje vlees. Oftewel, lekker veel van maken en bewaren in een goed afsluitbare en gesteriliseerde pot in de koelkast.

Kipspiesjes met kruidenmayonaise

Deze kipspiesjes zijn gewoon heel erg lekker. Als hapje, lunch, voorgerecht, op de BBQ, overal eigenlijk.

Snoepnootjes

Soms heb je gewoon even zin om te snoepen. Het liefste zo’n enorme reep chocola of een zak chips en dan languit op de bank. Ik ken dat. Maar aangezien er kilo’s af moeten in plaats van bij, zoek ik naar verantwoord snoepgoed.