Francesca geeft weg: KitchenAid Staafmixer + review

Het antwoord op de gereedschapskist van de mannen is deze beauty van een staafmixer van KitchenAid! Alhoewel ik nu natuurlijk niet wil gaan generaliseren, want ik gok dat er genoeg mannen zijn die deze staafmixer ook wel willen hebben. Maar echt, dit is mijn female version van een gereedschapskist.

Francesca Kookt_KitchenAid Staafmixer review_winactie_2

Sinds kort ben ik in het bezit van deze krachtpatser, om maar even in de gereedschapsterminologie te blijven, en man oh man wat ben ik hier gelukkig mee. Na jarenlang ook echt heel tevreden te zijn geweest met mijn oude trouwe staafmixer, maar als je eenmaal hiermee aan de slag bent geweest dan wil je nooit meer anders. KitchenAid heeft het weer voor elkaar.

Wat je allemaal met de KitchenAid Staafmixer kunt

Deze staafmixer is niet zomaar een staafmixer. Nee, het is bijna een hele keukenmachine. Naast de motor die een vermogen heeft van 180 watt en ook nog eens 5 snelheden kent, krijg je letterlijk een kist vol accessoires. Hierdoor kun je ermee mixen, hakken, mengen, pureren, melk opschuimen en crushen. De opbergkoffer is heel handig. Zeker in een keuken die uitpuilt van de ‘dingetjes’ (lees: mijn keuken) een uitkomst, want zo heb ik alles makkelijk bij elkaar.

De behuizing van de staafmixer is uitgevoerd in kunststof met een sof-touch handgreep. De voet en de bijbehorende messen zijn allemaal van RVS. Het erop en eraf klikken van de accessoires gaat met een ’twist & lock’ systeem waarvoor je geen enkele vorm van kracht nodig hebt. En natuurlijk kan alles in de vaatwasser, want dat vinden we handig. Qua kleuren kun je kiezen uit amandelwit, onyx zwart, rvs en het bekende KitchenAid keizerrood.

Francesca Kookt_KitchenAid Staafmixer review_winactie_3

Dit is wat je er allemaal bij krijgt:
– RVS Staafmixerarm van 20cm
– RVS Staafmixerarm van 33 cm: handig bij een hoge pan
– S-mes: voor het blenderen en crushen van bijvoorbeeld ijs
– Ster-mes: voor het hakken en fijnmalen van ingrediënten
– Klop-mes: voor het opkloppen van bijvoorbeeld melk
– Ballongarde: voor het opkloppen van eieren, slagroom en sauzen
– Panbeschermer: plaats je op de te gebruiken staafmixervoet en voorkomt dat het RVS krassen in je pan maakt tijdens pureren of hakken
– Mesbeschermers: voor het veilig opbergen van de bijgeleverde messen
– De handige opbergkoffer waar al het bovenstaande in past
– En je krijgt ook nog een kunststof maatbeker van 1 liter met deksel en een hakmolen van 600ml

De staafmixer in de test!

Ik kon natuurlijk niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Naast het standaard werk (pureren, hakken) heb ik ook maar eens wat eiwitten opgeklopt met de ballongarde. Fluitje van een cent was dat, binnen een paar minuten had ik perfect stijf eiwit.

Francesca Kookt_KitchenAid Staafmixer review_winactie_4

Een flinke pan soep maakte kennis met de hoge staafmixerarm en die was binnen no time zo fijn als maar kon. Dat melk opschuimen is ook te gek. Verwarm wat melk in een pannetje en zet de melkopschuimer erin. Mooi dik schuim voor in mijn cappuccino. Hij doet echt wat ie moet doen en goed ook. Ik heb nog langs niet alles kunnen uitproberen, omdat het zoveel kan. Kijk daarom ook eens naar dit filmpje van KitchenAid waarin nog meer toepassingen te zien zijn.

Het grootste voordeel vind ik dat ik nu mijn keukenmachine wat vaker kan laten staan. Want dat vind ik nog wel eens een gedoe. ‘Even’ je keukenmachine gebruiken is er nooit bij, omdat je dat ding dan ook weer helemaal schoon moet maken. Zo’n staafmixer is dan een uitkomst, omdat je er vrijwel geen vaat van hebt. En het werkt veel sneller.

Waren er ook nog nadelen? Ja, eentje. Als je namelijk langer aan het kloppen bent, wordt het wat zwaar om het knopje ingedrukt te houden. Die ligt namelijk wat verzonken en dat houdt dan net niet lekker vast. Maar ja, dat ben je direct weer vergeten als je verliefd naar je stijfgeklopte eiwitten kijkt. Kortom, ik ben fan!

Maak kans op de KitchenAid Staafmixer

Jullie voelen ‘m waarschijnlijk al aankomen 😉 Want in deze feestweek vanwege het 2-jarig bestaan van Francesca Kookt! mag ik jullie van KitchenAid deze staafmixer cadeau doen! In het prachtige KitchenAid keizerrood en met alle accessoires erbij. Ik ben er zelf helemaal enthousiast over!

Francesca Kookt_KitchenAid Staafmixer review_winactie_5

Om kans te maken hierop laat je onderaan deze blog een reactie achter waarin je mij laat weten waarom jij de staafmixer zo graag wilt winnen. Je hoeft dus niet te liken, sharen, retweeten of pinnen. Een goede motivatie met een geldig e-mailadres is voldoende! Meedoen kan van maandag 12 mei t/m vrijdag 16 mei en op zaterdag 17 mei maak ik de winnaar bekend.

Heel veel succes!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Reviews, Winacties

Reacties over “Francesca geeft weg: KitchenAid Staafmixer + review”

 1. I Love KitchenAid… Helaas past dit niet in mijn budget. Daarom doe ik graag mee aan deze wedstrijd. Soepjes zonder stukjes, here i come 🙂

 2. Ik ga eindelijk op kamers! Deze multi functionele staafmixer zal het kook leven, van een student MET LIEFDE voor eten, een stuk gemakkelijker maken!! Heerlijke shakes in de ochtend, en voor in de avond kan ik me creativiteit kwijt met o.a. zelf gemaakte sausjes, soepen en puree’s!

 3. Zo’n prachtig apparaat! Past ongetwijfeld beeldig bij de mixer en blender van het zelfde merk.

  Zulk fijn spul om mee te werken.

  Blijf je lekker schrijven over allerlei heerlijkheden?

  Groetjes Marjet

 4. Oh, dat meen je niet!
  Mijn keukenmixer heeft het vorige week begeven!
  Dus deze staafmixer is heeeeeeeel welkom, zeker met het oog op een kinderverjaardag eind deze maand… En ideaal dat hij in een koffertje zit. Ik zocht me telkens een ongeluk naar de verschillende opzetstukken.

 5. Ik houd ontzettend van bakken en koken! Volgend jaar ga ik op kamers en dus ben ik alvast begonnen met dingetjes sparen voor in mijn nieuwe huisje. En een staafmixer kan natuurlijk niet ontbreken. Ik zou het ontzettend gaaf vinden om deze mooie staafmixer te winnen! (Zou wel een leuke verrassing zijn zou tussen alle examens door:-))

 6. Ja op de valreep toch nog even een kansje wagen 🙂 Ik zou hem heel graag willen winnen omdat ik hem heel vaak gebruik! We eten sowieso wekelijks verse soep waar ik vrijwel altijd de staafmixer bij gebruik en daarnaast gebruik ik hem ook voor slagroom en eiwit kloppen, dingen hakken, sauzen maken enz. En mijn oude is ècht aan vervanging toe 😉

 7. Wow, wat een gave staafmixer! Sinds een klein jaartje heb ik een nieuwe hobby ontdekt: koken en bakken.
  Beetje bij beetje ben ik goed keuken”gereedschap” aan het aanschaffen, maar alles bij elkaar is natuurlijk erg prijzig.
  Nu ben ik aan het werk met een huis-tuin-en-keuken staafmixer die eigenlijk zijn beste tijd al heeft gehad. Deze staafmixer zal ik dus met veel liefde gebruiken!
  *gaat nu heel hard duimen tot de uitslag bekend is*

 8. Ook deze ontbreekt nog aan mijn keuken, dus ik zou hem erg graag willen winnen 😀 En inderdaad erg handig dat er een opbergkoffer bij zit, dat scheelt weer rommel in de keuken 😉

 9. Jaah! Ik wil heel graag winnen! Een staafmixer ontbreekt nog in mijn keuken en wat een fantastische aanvulling zou dit zijn! Daarnaast biedt het ook zoveel gemak (met een hulpvrager peuter!), dus ik zou hier intens gelukkig van worden!
  Toytoytoy iedereen… maar voor mezelf net ietsje meer 😉

 10. Ik heb geen plek in m’n keuken voor een grote keukenmachine dus dit zou voor mij de alles in 1 zijn in mijn keuken formaat!!!

 11. JA! Mijn staafmixer heeft het begeven, en soms komen dingen op je pad waar je gewoon niet omheen kunt. Dus: JA!

 12. Die lijkt mij echt te gek! En vooral ook heeel praktisch in mijn veel te kleine keuken. Dan kunnen er gelijk 2 grotere keukenapparaten van mijn mini aanrecht af, zodat ik weer wat ruimte heb.
  Kom maar op, Ik ben er klaar voor!

 13. Om zo met alle gemak nog meer van jouw heerlijke recepten klaar te maken! Ik heb ook je bootcamp blog gevolgd, ik doe het ook. HEERLIJK! 🙂

 14. Beste Francesca,

  Gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan van je gezellige informatieve blog!

  Ook ik doe graag mee met deze winactie.

  Wat me als eerste opviel is de prachtige opbergkoffer. Alles netjes bij elkaar. Geen rondzwevende onderdelen, zoals nu het geval is, maar een heus degelijk koffertje als een gereedschapskist. Geweldig !

  Verder is m’n staafmixer setje echt aan vervanging toe. Maatbeker zit een scheur in en is nu speelgoed voor m’n zoontje als hij keukentje speelt. Staafmixer doet het nog prima maar het vervangstuk krijg ik elke keer met moeite eraf om het te gaan wassen. Haha dat houdt natuurlijk een keertje op.

  Geen krassen meer in m’n pan met deze nieuwe mixer. Gelukkig maar, want moet binnenkort ook een nieuwe pan aanschaffen, want door het vele blenden merk ik dat ik ook stukjes pan nuttig in m’n geboende soep.

  OK, dan dat ik nu moet stoppen met motiveren. Op goed geluk !

  Groetjes,
  Rainie

 15. I LOVE IT!! Als echte BAKFREAK, zou ik bij het winnen van de KitchenAid Staafmixer mijn hele zondag opofferen en allerlei nieuwe baksels uitproberen. Een heerlijke chocolademousetaart, een toren van soesjes besprenkeld met caramel of de o zo lekkere macarons! Wat ik wel zeker weet is dat ik hier echt ontzettend blij mee zou zijn en jou Francesca op een eigen gemaakt baksel zal trakteren!

 16. Als keukendraakje gaat er nog wel eens wat mis in de keuken, nobody is perfect. Deze KitchenAid is de perfecte aid/hulp om m’n soep te redden. Of m’n eiwitten beter op te kloppen. Deze hulp is welkom!

 17. Mijn Brein staafmixer heeft het begeven. Al zoekende op het WEB kwam ik Francesca tegen met haar verhaal over haar mixer. Ik zou ook wel zo enthousiast willen worden maar ja moet nog even sparen maar ik ga er wel voor……

  Gr Frans

Reacties zijn gesloten.