Francesca geeft weg: meelopen + diner voor 2

Het laatste cadeau van het 2-jarig bestaan van Francesca Kookt! is vandaag aan de beurt. En we eindigen deze cadeautjesregen met een heuse klapper. Waarvan ik weet dat de winnaar of winnares een fantastische dag gaat beleven. Al was het alleen maar omdat ik het zelf al een keer heb mogen meemaken. Een echte sterren experience bij een van mijn favoriete restaurants, het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant NIVEN in Rijswijk!

Francesca Kookt_Restaurant Niven_2

Restaurant NIVEN: waar groente op een voetstuk wordt gezet

De eerste keer dat ik met The Mr. naar Rijswijk reed, vertelde ik hem in de auto dat Restaurant NIVEN excelleert in bereidingen met groente. Niet voor niets zijn ze uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013. Hij keek me wat verschrikt aan van opzij en zei de legendarische woorden: “Maar krijg ik dan 10 gangen lang geen vlees?”. Van binnen bescheurde ik het van het lachen, maar ik bleef stug volhouden dat er alleen werd gekookt met groente en kon niet wachten op zijn reactie aan tafel. Ik wist namelijk wel beter. Chef kok en eigenaar Niven Kunz is namelijk een ware groentekunstenaar, maar is ook niet vies van vis of vlees. Hij hanteert alleen een 80/20 regel. Inderdaad, met 80% groente dus. Niven heeft een lichte kookstijl en haal inspiratie uit zijn ‘achtertuin’, het Westland en het Groene Hart. En dat is absoluut geen verkeerde tuin.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_3

De veelzijdigheid van de Chef

Niven is pas 32, maar is al 8 jaar in het bezit van een Michelin-ster. Geschoold bij De Bokkedoorns en De Librije en zijn ambitie en passie volgend totdat hij in 2009 zijn eigen restaurant opende. Deze chef blinkt niet alleen uit in groente, maar ook in veelzijdigheid. Hij heeft niet stilgezeten en opende naast het restaurant ook een klein hotel, pal naast het restaurant.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_4

Hij heeft succesvolle pop-up restaurants in Amsterdam, is te vinden bij bijzondere food evenementen en schrijft boeken. Zo verschijnt begin juni het kookboek Niven 80/20 met ruim 70 recepten van deze groentefreak. Daar ga ik jullie in juni zeker nog meer over vertellen!

Francesca Kookt_Restaurant Niven_5

Wat ik ook zo leuk vind is dat hij zijn eigen Westlandse aardbeienlikeur heeft laten maken. Van de prachtige, zoete aardbeien uit dit gebied. Deze Strawberry Gold is een ware traktatie. Ik weet nog dat ik de fles voor het eerst opende in de winter en de geur van de zoete aardbeien bracht me even terug naar de zomer. Nadeel is wel dat de fles dan zo op is, maar ja dan hadden ze ‘m maar niet zo lekker moeten maken.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_6

Wellicht voelde je ‘m al aankomen, maar ik ben enorm fan van Niven. Ik heb inmiddels een paar keer bij hem gegeten, een dag meegelopen in de keuken, samen met de peuter ontbeten tijdens het boerenontbijt vlak voor Sinterklaas en kom ‘m zo her en der ook nog wel eens tegen. Hij maakt mij blij door zijn kookstijl en passie. Oh, en The Mr. die zo sceptisch was over het ‘koken met groente’? Die was al om na het 2e gerecht 😉

Maak kans op een sterren experience bij Restaurant NIVEN!

Ik mag jullie van Niven een fantastisch cadeau weggeven! Je gaat namelijk met 2 personen een dag lang alles meemaken bij Restaurant NIVEN. Overdag kook je mee met de keukenbrigade en ‘s avonds ga je genieten van het 10-gangen menu met bijbehorende wijnen. Wat een geweldige sterren experience!

Om kans te maken hierop laat je onderaan deze blog een reactie achter waarin je mij laat weten waarom jij deze dag zo graag wilt meemaken. Je hoeft dus niet te liken, sharen, retweeten of pinnen. Een goede motivatie met een geldig e-mailadres is voldoende! Meedoen kan van dinsdag 13 mei t/m vrijdag 16 mei en op zaterdag 17 mei maak ik de winnaar bekend.

Heel veel succes!

Tip! De signature dish van Niven Kunz is ‘snijboon a la carbonara’. Collega-foodblogger Written by Nick heeft nu het recept van dit heerlijk gerecht op zijn blog staan! Zo kun je dit sterrengerecht ook thuis maken.

Snijboon Carbonara

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)