Francesca geeft weg: meelopen + diner voor 2 bij Restaurant NIVEN

Het laatste cadeau van het 2-jarig bestaan van Francesca Kookt! is vandaag aan de beurt. En we eindigen deze cadeautjesregen met een heuse klapper. Waarvan ik weet dat de winnaar of winnares een fantastische dag gaat beleven. Al was het alleen maar omdat ik het zelf al een keer heb mogen meemaken. Een echte sterren experience bij een van mijn favoriete restaurants, het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant NIVEN in Rijswijk!

Francesca Kookt_Restaurant Niven_2

Restaurant NIVEN: waar groente op een voetstuk wordt gezet

De eerste keer dat ik met The Mr. naar Rijswijk reed, vertelde ik hem in de auto dat Restaurant NIVEN excelleert in bereidingen met groente. Niet voor niets zijn ze uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013. Hij keek me wat verschrikt aan van opzij en zei de legendarische woorden: “Maar krijg ik dan 10 gangen lang geen vlees?”. Van binnen bescheurde ik het van het lachen, maar ik bleef stug volhouden dat er alleen werd gekookt met groente en kon niet wachten op zijn reactie aan tafel. Ik wist namelijk wel beter. Chef kok en eigenaar Niven Kunz is namelijk een ware groentekunstenaar, maar is ook niet vies van vis of vlees. Hij hanteert alleen een 80/20 regel. Inderdaad, met 80% groente dus. Niven heeft een lichte kookstijl en haal inspiratie uit zijn ‘achtertuin’, het Westland en het Groene Hart. En dat is absoluut geen verkeerde tuin.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_3

De veelzijdigheid van de Chef

Niven is pas 32, maar is al 8 jaar in het bezit van een Michelin-ster. Geschoold bij De Bokkedoorns en De Librije en zijn ambitie en passie volgend totdat hij in 2009 zijn eigen restaurant opende. Deze chef blinkt niet alleen uit in groente, maar ook in veelzijdigheid. Hij heeft niet stilgezeten en opende naast het restaurant ook een klein hotel, pal naast het restaurant.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_4

Hij heeft succesvolle pop-up restaurants in Amsterdam, is te vinden bij bijzondere food evenementen en schrijft boeken. Zo verschijnt begin juni het kookboek Niven 80/20 met ruim 70 recepten van deze groentefreak. Daar ga ik jullie in juni zeker nog meer over vertellen!

Francesca Kookt_Restaurant Niven_5

Wat ik ook zo leuk vind is dat hij zijn eigen Westlandse aardbeienlikeur heeft laten maken. Van de prachtige, zoete aardbeien uit dit gebied. Deze Strawberry Gold is een ware traktatie. Ik weet nog dat ik de fles voor het eerst opende in de winter en de geur van de zoete aardbeien bracht me even terug naar de zomer. Nadeel is wel dat de fles dan zo op is, maar ja dan hadden ze ‘m maar niet zo lekker moeten maken.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_6

Wellicht voelde je ‘m al aankomen, maar ik ben enorm fan van Niven. Ik heb inmiddels een paar keer bij hem gegeten, een dag meegelopen in de keuken, samen met de peuter ontbeten tijdens het boerenontbijt vlak voor Sinterklaas en kom ‘m zo her en der ook nog wel eens tegen. Hij maakt mij blij door zijn kookstijl en passie. Oh, en The Mr. die zo sceptisch was over het ‘koken met groente’? Die was al om na het 2e gerecht 😉

Maak kans op een sterren experience bij Restaurant NIVEN!

Ik mag jullie van Niven een fantastisch cadeau weggeven! Je gaat namelijk met 2 personen een dag lang alles meemaken bij Restaurant NIVEN. Overdag kook je mee met de keukenbrigade en ’s avonds ga je genieten van het 10-gangen menu met bijbehorende wijnen. Wat een geweldige sterren experience!

Om kans te maken hierop laat je onderaan deze blog een reactie achter waarin je mij laat weten waarom jij deze dag zo graag wilt meemaken. Je hoeft dus niet te liken, sharen, retweeten of pinnen. Een goede motivatie met een geldig e-mailadres is voldoende! Meedoen kan van dinsdag 13 mei t/m vrijdag 16 mei en op zaterdag 17 mei maak ik de winnaar bekend.

Heel veel succes!

Tip! De signature dish van Niven Kunz is ‘snijboon a la carbonara’. Collega-foodblogger Written by Nick heeft nu het recept van dit heerlijk gerecht op zijn blog staan! Zo kun je dit sterrengerecht ook thuis maken.

Snijboon Carbonara

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Francesca geeft weg: meelopen + diner voor 2 bij Restaurant NIVEN”

 1. oh wat zou dat een spannende buitenkans zijn! Ik zou het heel graag samen willen doen met mijn broertje. Hij kan echt fantastisch koken (als hobby) en hij schenkt altijd heel veel aandacht aan het opdienen van de gerechten. Het lijkt me echt heel leuk om samen met hem dit restaurant te bezoeken, mee te lopen/koken en dan ’s avonds als klapper op de vuurpijl te eten.

 2. Het wordt hoog tijd dat Marjon en ik daar eens langs komen in de keuken om ze aan de tweede ster te helpen! En daarna willen we heus wel even blijven om te proeven hoe ze het nu doen.

 3. Beste Francesca,
  Sinds je bezoek aan ons hotel, zorg jij ook voor mijn dagelijkse portie food inspiratie. Wat een leuke site en wat een geweldige prijzenactie! Ik zou heel graag een keer bij Niven in de keuken kijken en ik weet zeker dat ik mijn collega/vriendin/cateringpartner Monica ook waanzinnig blij zou maken met deze unieke kans. Drie dagen heel hard duimen nu!

 4. Lijkt me erg leuk, denk alleen dat als we een dag met de keukenbrigade meelopen, we wel veel leren maar ik in slaap val bij het derde gerecht. Maar een sterren restaurant is altyd super om te eten, 1 keer mee mogen maken en geniet er eigenlijk nog steeds van,al die verrassingen en dingen gegeten die ik normaal nooit zou eten !

 5. Lijkt mij een geweldige ervaring: koken bij Niven! Samen met Ivonne Smit -Vissers moet dat helemaal goed komen, ik verheug mij er nu al op!!!

 6. Dit lijkt me geweldig. Ik ben druk bezig met afstuderen en dit lijkt mij een goede traktatie na 4 jaar hard studeren. Ik zou mijn beste vriendin meenemen, die ook dol is op koken. Ik ben heel benieuwd naar de diversiteit in de soorten groenten.

 7. Ik zou dit dagje uit erg graag willen winnen! Ik ben een enorme voorstander van meer groenten eten en vind het erg goed dat Niven daar zo veel mee bezig is. Bovendien is mijn vriend kok, daarom lijkt het me extra leuk om hem met zo’n dagje te verrassen, eens een kijkje te kunnen nemen in andermans keuken en daarna lekker te smullen. Wellicht nog wat inspiratie opdoen! 🙂

 8. Wat een bijzonder concept! Super leuk! Ik wil dit heel graag winnen voor mijzelf en mijn beste vriendin. Ik ben 12 kilo afgevallen en ik verdien al zeg ik het zelf 🙂 wel een hele leuke verassing en mijn vriendin heeft een pittige tijd achter de rug wat betreft haar werk en een relatie die helemaal verkeerd was. Wij zijn beide klaar voor een positieve slanke gezonde toekomst! Ik zou ons hier graag mee willen verrassen omdat wij ook altijd bezig zijn met recepten. Deze ervaring met haar beleven lijkt me ontzettend tof!

 9. Dit zou een hele leuke verrassing zijn voor mijn vriend! (en natuurlijk ook wel voor mezelf 🙂 )

 10. Wat zou ik dit graag winnen. Mijn zoon en ik hebben net het rotste jaar achter de rug wat je maar kan denken. 3 belangrijke sleutelfiguren in ons leven in 10 maanden tijd verloren. Maar we proberen positief te blijven en hopen dat de zon weer snel voor ons gaat schijnen. We zijn gek op lekker eten en koken. Wat zal dit een mooi cadeau zijn om samen van te genieten. Mijn zoon is 14 jaar en wil graag die kant op van kok. Dus wat zal je ons blij maken :-)))

 11. Die foto’s zien er zo fantastisch uit, dat wil ik proeven!

 12. Ik had mezelf beloofd om maar op 1 prijs te reageren omdat ik niet te hebberig wil zijn maar hier word je gewoon hebberig van dus naast de Kitchenaid staafmixer ding ik ook graag mee naar deze prijs 😉

  Waarom? Dit is de droom voor iedereen! Net als bijna iedereen twijfel ik wel eens over mijn carrière die ik heb gekozen. Ontspannen kan ik pas in de keuken en ik droom dan ook vaak weg met het idee dit als alternatieve carrière op te starten. Gaat nooit gebeuren natuurlijk maar dromen kan geen kwaad. Deze ervaring zou mijn droom compleet maken: hoe gaat het er nu aan toe in een echt sterren restaurant? Helemaal een bonus dat je er daarna ook nog mag eten!

 13. Ow wat een gave prijs zeg! Ik zou dit graag willen meemaken met mijn lieve zus. Drukke moeder van 2 en bijna 40 en aan studie..binnenkort heeft ze examen en zou haar graag een leuke avond willen bezorgen 🙂
  We doen veels te weinig dingen met zijn twee als zussen zoals vroeger.
  Groetjes Wendy

 14. Waauw! Wat een prijs! Dit lijkt mij geweldig om met mijn vader te doen want hij grapt altijd in de keuken met ‘bon Chef’ 😉 dus mooie kans voor hem dit een keer te doen in een echte keuken!

 15. Het lijkt me super om te leren koken, ik ben niet de beste in de keuken, en zou graag mijn partner eens willen verassen met een maaltijd die ik kan maken, aangezien hij altijd het eten klaarmaakt!!

 16. Beste Franceska,

  Ik wil graag laten weten waarom ik deze dag mee zou willen maken. Het lijkt mij fantastisch om zo’n dag mee te maken, wat jij al schrijft. Prachtig als je zo mooi kan koken metzoveel groente. Ik ben heel benieuwd!

  Groetjes,
  Marije van Leeuwen

 17. Héérlijk GROENTEN, en om bij Niven mee te mogen koken daar zeg ik geen neen tegen, heb er graag een ritje voor over.
  Groet, Celine

 18. Het lijkt me fantastisch om 1 dag mee te lopen bij Restaurant Niven en daarna al het heerlijks te mogen proeven! Als 16-jarige heb ik als weekendhulp in de keuken van een verzorgingshuis gewerkt. Ik heb daar veel geleerd, maar zoals Restaurant Niven het eten bereid, dat is wel een ander verhaal! Hier kan ik weer een hoop nieuwe ideeën opdoen en het thuis in praktijk proberen te brengen!

 19. Ik heb erg nagedacht over wat ik hier nu moet schrijven…De conclusie is dat ik geen lang indrukwekkend of tranentrekkend verhaal heb… Het lijkt me gewoon verschrikkelijk leuk om dit mee te kunnen maken!

Reacties zijn gesloten.