Francesca geeft weg: meelopen + diner voor 2 bij Restaurant NIVEN

Het laatste cadeau van het 2-jarig bestaan van Francesca Kookt! is vandaag aan de beurt. En we eindigen deze cadeautjesregen met een heuse klapper. Waarvan ik weet dat de winnaar of winnares een fantastische dag gaat beleven. Al was het alleen maar omdat ik het zelf al een keer heb mogen meemaken. Een echte sterren experience bij een van mijn favoriete restaurants, het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant NIVEN in Rijswijk!

Francesca Kookt_Restaurant Niven_2

Restaurant NIVEN: waar groente op een voetstuk wordt gezet

De eerste keer dat ik met The Mr. naar Rijswijk reed, vertelde ik hem in de auto dat Restaurant NIVEN excelleert in bereidingen met groente. Niet voor niets zijn ze uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013. Hij keek me wat verschrikt aan van opzij en zei de legendarische woorden: “Maar krijg ik dan 10 gangen lang geen vlees?”. Van binnen bescheurde ik het van het lachen, maar ik bleef stug volhouden dat er alleen werd gekookt met groente en kon niet wachten op zijn reactie aan tafel. Ik wist namelijk wel beter. Chef kok en eigenaar Niven Kunz is namelijk een ware groentekunstenaar, maar is ook niet vies van vis of vlees. Hij hanteert alleen een 80/20 regel. Inderdaad, met 80% groente dus. Niven heeft een lichte kookstijl en haal inspiratie uit zijn ‘achtertuin’, het Westland en het Groene Hart. En dat is absoluut geen verkeerde tuin.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_3

De veelzijdigheid van de Chef

Niven is pas 32, maar is al 8 jaar in het bezit van een Michelin-ster. Geschoold bij De Bokkedoorns en De Librije en zijn ambitie en passie volgend totdat hij in 2009 zijn eigen restaurant opende. Deze chef blinkt niet alleen uit in groente, maar ook in veelzijdigheid. Hij heeft niet stilgezeten en opende naast het restaurant ook een klein hotel, pal naast het restaurant.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_4

Hij heeft succesvolle pop-up restaurants in Amsterdam, is te vinden bij bijzondere food evenementen en schrijft boeken. Zo verschijnt begin juni het kookboek Niven 80/20 met ruim 70 recepten van deze groentefreak. Daar ga ik jullie in juni zeker nog meer over vertellen!

Francesca Kookt_Restaurant Niven_5

Wat ik ook zo leuk vind is dat hij zijn eigen Westlandse aardbeienlikeur heeft laten maken. Van de prachtige, zoete aardbeien uit dit gebied. Deze Strawberry Gold is een ware traktatie. Ik weet nog dat ik de fles voor het eerst opende in de winter en de geur van de zoete aardbeien bracht me even terug naar de zomer. Nadeel is wel dat de fles dan zo op is, maar ja dan hadden ze ‘m maar niet zo lekker moeten maken.

Francesca Kookt_Restaurant Niven_6

Wellicht voelde je ‘m al aankomen, maar ik ben enorm fan van Niven. Ik heb inmiddels een paar keer bij hem gegeten, een dag meegelopen in de keuken, samen met de peuter ontbeten tijdens het boerenontbijt vlak voor Sinterklaas en kom ‘m zo her en der ook nog wel eens tegen. Hij maakt mij blij door zijn kookstijl en passie. Oh, en The Mr. die zo sceptisch was over het ‘koken met groente’? Die was al om na het 2e gerecht 😉

Maak kans op een sterren experience bij Restaurant NIVEN!

Ik mag jullie van Niven een fantastisch cadeau weggeven! Je gaat namelijk met 2 personen een dag lang alles meemaken bij Restaurant NIVEN. Overdag kook je mee met de keukenbrigade en ’s avonds ga je genieten van het 10-gangen menu met bijbehorende wijnen. Wat een geweldige sterren experience!

Om kans te maken hierop laat je onderaan deze blog een reactie achter waarin je mij laat weten waarom jij deze dag zo graag wilt meemaken. Je hoeft dus niet te liken, sharen, retweeten of pinnen. Een goede motivatie met een geldig e-mailadres is voldoende! Meedoen kan van dinsdag 13 mei t/m vrijdag 16 mei en op zaterdag 17 mei maak ik de winnaar bekend.

Heel veel succes!

Tip! De signature dish van Niven Kunz is ‘snijboon a la carbonara’. Collega-foodblogger Written by Nick heeft nu het recept van dit heerlijk gerecht op zijn blog staan! Zo kun je dit sterrengerecht ook thuis maken.

Snijboon Carbonara

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Francesca geeft weg: meelopen + diner voor 2 bij Restaurant NIVEN”

 1. Wow! Dit is dus dé kans om eens achter de schermen mee te kijken hoe het eraan toe gaat in een sterrenrestaurant! Ik wil me graag laten inspireren door foodartist Niven om veel creatiever met groenten om te gaan dan ik tot nu toe doe.

 2. Deze winactie zou ik heel erg graag winnen, omdat ik een heel culinaire vriendin heb die elke keer ontzettend lekker kookt als ik langskom. Ik doe ook altijd mijn best voor haar, maar ik kan haar vaardigheden niet evenaren haha 🙂 Ik zou hier heel graag met haar gaan eten!

  Liefs, Merel

 3. De afgelopen vijf jaar heb ik mijn leven doorgebracht als student. En net als veel andere studenten zijn mijn kookkunsten in die jaren beperkt gebleven tot pasta, pasta en pasta. Helaas heb ik daardoor nog niet het kookniveau van mijn Oma, een echte smaakprofessor, kunnen evenaren. Het zou daarom denk ik een erg nuttige dag zijn voor mij een om een dagje mee te lopen met de brigade van Niven. En, misschien steekt mijn Oma er zelfs ook nog wat van op! Want haar zou ik dolgraag meenemen.

  Liefs,
  Daniëlle

 4. Gek op koken en stiekem een droom om mn eigen tentje te hebben! Lijkt me waanzinnig om een keer mee te lopen EN dan ook nog eens te genieten samen met mn vriendin van alles.

 5. Dit bericht staat al een tijdje op like maar ik wilde nog reageren. Nu schrik ik van het aantal reacties, wow! Toch een poging wagen! Het lijkt me namelijk heel gaaf daar eens in de keuken te staan! En te eten natuurlijk 😉 zeker naar jouw verslag en de mooie gerechtjes!

 6. Mijn man en ik zijn sinds de komst van onze kinderen (6jr) niet vaak meer samen uit geweest. Wauw, dit zou echt een superleuke verrassing zijn. Leren over eten en daarna ervan genieten! Als dat de liefde geen flinke boost geeft?!

 7. Lieve Francesca, een reden waarom ik dit wil winnen? Serieus? Wie wil dit nu NIET winnen? Vergeet al mijn andere deelnames, deze prijs moet ik winnen.
  Als ik win neem ik mijn vriend mee, die, net zoals jouw man, graag vlees eet. Langzaam went hij aan het idee dat ik regelmatig zonder of met weinig vlees kook. We zijn er nog niet. Hopelijk kan de experience bij NIVEN hem overtuigen dat juist groenten de smaakmaker van een dish kunnen zijn en krijgt hij meteen de mogelijkheid om te leren hoe. Goed voor zijn kook skills, goed voor mijn doordeweekse eetgenot

 8. Wat een geweldige prijs. Gefeliciteerd met je tweejarig bestaan. Ik zou de prijs graag winnen. Ik werk al ruim 20 jaar in de journalistiek en koken is mijn grote hobby. De laatste tijd bekruipt mij steeds vaker het gevoel dat ik iets met koken wil gaan doen. Meelopen met Niven lijkt mij zo leuk en is hopelijk de aanzet om het roer inderdaad om te gooien.

Reacties zijn gesloten.