Grape tonic mocktail + mocktails van mijn fans

Samenwerking – De feestmaand is vol aan de gang en ik ga ook nog even lekker door met het maken van heerlijke mocktails voor de feestdagen die voor de deur staan. En niet alleen ik, ook mijn fans zijn goed aan de slag gegaan met het creëren van mooie mocktail recepten!

Vandaag deel ik alvast een aantal van hun recepten en mijn allernieuwste mocktail: de grapic tonic mocktail met druivensap, Royal Club Tonic with a hint of Grapefruit en een vleugje jeneverbes. Wat een geweldige combinatie werd dit, vooral de jeneverbes is de ster in deze mocktail. Die geeft net dat beetje pit waardoor een mocktail, wat mij betreft, een volwassen drankje wordt voor tijdens een kerstborrel of als aperitief. En ziet ‘ie er ook niet geweldig feestelijk uit? Het recept vinden jullie hieronder!

Mix your mocktail! Een greep uit de mocktail recepten van mijn fans

Afgelopen week hebben mijn fans een prachtig Royal Club pakket thuis ontvangen waarmee ze zelf aan de slag konden gaan met hun favoriete mocktails. Vandaag deel ik alvast drie van hun recepten waar ik zelf heel enthousiast van werd. Tussen Kerst en Oud & Nieuw krijgen jullie van mij een overzicht van alle recepten en nog een extra recept van mij waarmee je helemaal klaar bent voor het grote Oud & Nieuw feest. Want naast bubbels horen daar tegenwoordig ook gewoon mocktails bij, vinden jullie ook niet?

Life by do maakte deze frisse mocktail met Royal Club Natural Soda Blood Orange & Ginger en voegde daar verse citroen, munt, grapefruit en ijsblokjes aan toe. Heerlijke combinatie!

Social Marjan maakte deze geweldige alcoholvrije scroppino die super is voor Kerst. Ook heel leuk als tussen’gerecht’ tijdens het kerstdiner trouwens. Ze gebruikte daarvoor de Royal Club Natural Soda Fresh Lemon & Cucumber en combineerde die met citroenijs.

En last but not least, Culinea die een cranberry ginger ale mocktail maakte met de Royal Club Ginger Ale. Haar recept vind je hier.

Door naar mijn mocktail!

Wat je nodig hebt

  • ijsblokjes
  • druivensap
  • 1 blikje Royal Club Tonic with a hint of Grapefruit
  • jeneverbessen
  • kleine partjes grapefruit
  • gehalveerde druiven
  • feestelijk prikkertje

Wat je gaat doen

Bereiding: 5 minuten

Voor 1 mocktail: neem een mooi cocktailglas en meng voor de helft met ijsblokjes. Schenk hier 1 deel druivensap en 3 delen Royal Club Tonic with a hint of Grapefruit over. Voeg 4 jeneverbessen toe. Rijg 3 partjes grapefruit en 3 gehalveerde druiven om en om aan het prikkertje en roer hiermee de mocktail rustig door. Serveer direct.

Hapje voor erbij? Maak dan deze quiche met rucola, oude kaas en druiven of deze feestelijk gepimpte kaasplank.

Geniet van deze heerlijke mocktail recepten tijdens de borrel of als aperitief! Ga je zelf aan de slag met mocktails, deel jouw creatie dan met #MixyourMocktail en #RoyalClub op social media zodat ik ze terug kan vinden. Misschien komt jouw recept dan wel online in mijn laatste mocktail artikel vlak voor Oud & Nieuw 🙂

Recept & fotografie: Francesca

Dit is een samenwerking met Royal Club. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Grape tonic mocktail + mocktails van mijn fans”