Dat we tegenwoordig graag ons eten in kommetjes serveren kan je bijna niet ontgaan zijn. Ik doe hier graag aan mee, want ik vind het heerlijk. Niet alleen ziet het er aantrekkelijk uit, het eet ook nog eens lekker, voelt comfortabel en het zorgt ervoor dat ik mijn porties wat kleiner maak (wat hard nodig is). Moet je natuurlijk niet een grote kom uitkiezen, maar dat terzijde.
Wat ik altijd in een kom eet is mijn ontbijt. Zelfs lang voordat de ‘breakfast bowl’ trend ons land bereikte. Zoete ontbijtjes met havermout of granola bijvoorbeeld, maar steeds vaker ook hartige ontbijtjes. Het geeft me een voedzame en heerlijke start van de dag. Ik kan er restjes mee wegwerken en het zorgt ervoor dat ik ’s ochtends al gelijk een portie groente heb gegeten. Zo maakte ik onlangs dit ontbijtkommetje met boekweit, roergebakken spinazie, tomaat, avocado en zachtgekookt ei. Wat een top combi en daarom deel ik graag het recept met jullie.
Zie het ook als inspiratie om zelf aan de slag te gaan met hetgeen je in huis hebt. Als basis kun je namelijk in plaats van boekweit ook zilvervliesrijst, bulgur of couscous gebruiken en qua groenten kun je eindeloos variëren.
Lijkt me meer een lunch recept ga het dan ook deze week uit proberen
Mag ook als lunch 🙂