Hoe je door offline gaan weer online kunt schitteren

Mijn imitatie van ‘superwoman’ heb ik de laatste paar maanden tot in perfectie uitgevoerd. Twee bedrijven, een verbouwing en aankomende verhuizing, een heerlijk kind, een man die mijn eeuwige gewerk altijd liefdevol accepteert en familie en vrienden die me bellen of het allemaal wel goed met me gaat. Superwoman staat nog steeds overeind, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Heel eerlijk, ik ben er een beetje klaar mee en werd vanochtend wakker met het gevoel dat genoeg wel even genoeg is. Ik denk altijd dat ik alles aankan, maar heb me verkeken op de impact van een verhuizing. Dat is heftige shit. Door de onrust om me heen (ik typ nu tussen de verhuisdozen) raak ik ook onrustig in mijn hoofd en dat heeft groot effect op mijn ‘joie de vivre’ en creativiteit.

Aankomende week reis ik af naar Vietnam samen met Queens Vis en lieve collega-bloggers. Je zou het bijna vergeten, ook dat staat nog in de planning. Geen kwaad woord over, want dit wordt een enorm gave reis! Het ideale moment om even offline te gaan. Want soms moet je offline om online weer te schitteren.

Een blog valt of staat bij de creativiteit van de persoon erachter. In mijn geval bedenk ik recepten, kook, eet, fotografeer, bewerk, ga op bezoek, praat met mensen, ga uit eten, doe research, schrijf, zit vastgeplakt aan mijn mobiel en doe vast nog meer wat ik nu vergeet. Dingen die ik stuk voor stuk geweldig vind om te doen (nou ok, misschien vind ik de fotografie wat minder), behalve als het begint te voelen als een verplichting. Ik wil mooie recepten maken, met mensen praten en blogs schrijven waar jullie wat aan hebben en die ook nog leuk zijn om te lezen. Het liefst iedere dag en soms zelfs 2x per dag, omdat mijn hoofd overstroomt van de ideeën en ik nog zo’n 60 blogs klaar heb staan om uit te werken. Misschien moet ik daar eerst maar eens mee beginnen, wat denken jullie?

Hoe je door offline gaan weer online kunt schitteren

Een lichte blog burnout, zou die term al bestaan? Zo niet, dan introduceer ik ‘m bij deze. Want ik denk dat ik daar nu middenin zit. En dan kun je 2 dingen doen; krampachtig doorgaan of gewoon accepteren dat je maar een mens bent en even offline gaan. Oftewel…Pasen vieren met mijn mannen, wijntjes drinken met mijn vrienden, rustig verder inpakken, de berg aan administratie doen die me al weken aanstaart, mailbox leegmaken, naar Vietnam gaan en na 5 dagen weer terugkomen met een leeg hoofd. Als ik het zo opschrijf, klinkt het als een hemels scenario en niets staat me in de weg, behalve mijn gevoel van verplichting. Maar die heb ik zojuist in de prullenbak gemieterd.

Ik heb zo’n vermoeden dat jullie het prima vinden als ik een weekje vrij neem. Met de ruim 600 recepten die al op de blog staan, redden jullie het wel. De weekmenu’s staan al ingepland en iedere dag komt er een kooktip ‘van vroeger’ voorbij. Verder ga ik jullie lekker maken met foto’s van alles wat ik eet en mijn reis naar Vietnam (moet je me vooral even volgen op Instagram) en dan kom ik op maandag 13 april weer terug met een nieuwe blog, een leeg hoofd en boordevol energie.

Soms is ‘ik hou van mij’ het enige goede antwoord 🙂

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Hoe je door offline gaan weer online kunt schitteren”

 1. soms moet je even terug naar je basis, even denken: waar begin het ook al weer mee? En langzaam weer opbouwen. Dan vind je uiteindelijk weer je rust en het gevoel terug. Ook voor fotograferen!! Succes!

 2. Wat een mooie blog Francesca. Ik herken de dilemma’s en wat je schrijft. Heel veel plezier offline en geniet van de tijd voor jezelf en met degenen die je dierbaar zijn. Enne, no worries, straks zal je zeker online weer schitteren! Groetjes, Jessica.

 3. Je voelt het goed aan, dapper dat je dit zo durft te delen. Het is heel herkenbaar voor mij. Het zat ook zo in mijn hoofd vanmorgen en jij schrijft het vandaag in een blog. Geniet van je vakantie!

 4. Door alle verplichtingen, of ze nu leuk zijn of niet, vergeet je af en toe dat je ook maar een mens bent en ook grenzen hebt. Laat de verhuisdozen die je voorlopig niet nodig hebt gewoon ff staan, laat dit blog voor wat het is en geniet van de dingen die wél prioriteit zijn. Wij hebben hier liever een Francesa Kookt die kookt met liefde en niet uit plichtsbesef. Een Francesca die over kookt of kookt van woede is ook niet de bedoeling. Geniet met volle teugen van de offline periode, we zien je over een tijdje wel weer 😉

 5. Wat een mooie openhartige blog. Slim besluit en heel goed dat je even gas terugneemt. Ik heb zelf een fikse burn-out gehad omdat ik altijd maar doorging. Uiteindelijk ben ik weer helemaal bovenop maar dat heeft wel even geduurd. Geniet van je tijd offline, gezin en Vietnam! Tot 13 april! Liefs Stefanie

 6. Ga lekker genieten in Vietnam en kom met een hoofd vol nieuwe inspiratie terug 😉
  Even offline gaan is álijd een goed idee. En Vietnam is prachtig én heerlijk!!

 7. Even gas terug Frances. Een passie is het tofste wat er is. Maar als die je voorbij komt rennen wordt hij irritant. Dat moet je zien te voorkomen. Chill dus! We willen nog langer van je posts
  genieten

 8. Soms moet je inderdaad even een kleine time-out nemen. Geeft echt rust om niet constant het gevoel te hebben ‘iets te moeten’. Gave reis trouwens!

 9. Groot gelijk Francesca, geniet van je familie, settle down en lang daarna komt de rest.
  Ik kan je uit ervaring vertellen dat dat de creativiteit alleen maar ten goede komt!

 10. Ik beloof dat we ondertussen niet zullen verhongeren, ga lekker genieten zou ik zeggen, wel verdiend

 11. Ik vind het erg goed dat je deze keuze maakt. Als je zelf aanvoelt dat iets teveel is, kun je het beste even gas terug nemen. Daar hoef je je zeker niet schuldig om te voelen. De trouwe lezers redden het wel tot je er weer klaar voor bent. Ik wens je heel veel succes met alles en een topreis naar Vietnam!!

 12. Wauw wat een vol hoofd en een druk schema. Er het is juist leuk om ons aan wat oudere receptjes te herinneren, dus ik zeg ‘maak dat hoofd even leeg’ en geniet ervan met volle teugen 🙂

 13. Heel verstandig, Francesca! Geniet ze van het prachtige Vietnam, de lieve mensen en de lekkerste keuken 😛 Ontspannen en opladen.

 14. je hebt helemaal gelijk… Ik vergeet ook nog wel eens dat de wereld niet vergaat als ik even niks post… Ik zie je op Schiphol dinsdag!

 15. Mooi geschreven. En soms is het idd nodig om even een blog vakantie in te plannen. Even rustig aan. Heel veel succes met de verhuizing en veel plezier met de reis!

 16. Helemaal gelijk, soms moeten er echt keuzes gemaakt worden. En een verhuizing is vreselijk (vind ik zelf), je hele leven staat op z’n kop terwijl dat leven (zeker met een kind) gewoon doorgaat… het zuigt je leeg. Dusssss, fijne Paasdagen en een fantastische reis toegewenst, genieten!

 17. Hoi Franceska.

  Ik kan me super goedvoorstellen hoe druk je het hebt.
  Even lekker aan jezelf denken en tijd voor jou, e gezin, familie en vrienden.

  Heel veel plezier op reis! geniet ervan

Reacties zijn gesloten.