Honing pompoen met nootjes en geitenkaas

De afgelopen weken heb ik al meerdere keren pompoen gegeten, daar is het tenslotte ook herfst voor. In varianten als  pompoensoep, geroosterde pompoen tot aan spaghetti met pompoensaus heb ik al van deze heerlijke groente genoten.

Gisteren had ik nog wat pompoen over van de pompoensoep van het weekend, dus ik besloot er eens wat anders mee te maken. Ik combineerde gebakken pompoen met honing, knoflook, gember wat nootjes en een beetje geitenkaas. Helemaal niet ingewikkeld, maar wel super lekker. Als bijgerecht bij een stukje vlees of voeg er wat salade aan toe en je hebt een voedzame maaltijdsalade. Het maakt niet uit, als je er maar van geniet!

Wat je nodig hebt voor 2 personen als bijgerecht:

  • 300 gr pompoen
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 50gr gemengde nootjes
  • 1 el honing
  • 1 teentje geperste knoflook
  • halve centimeter geraspte gember
  • 50gr zachte geitenkaas
honing_pompoen_met_nootjes_en_geitenkaas_2

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 minuten

1, Snijd de pompoen in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan of in een wok en bak hierin de pompoenblokjes met wat peper en zout in ongeveer 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn.

2. Rooster ondertussen de nootjes in een andere droge koekenpan even kort tot ze beginnen te bruinen. Zet daarna even apart.

3. Voeg de nootjes, honing, knoflook en gember toe aan de pompoenblokjes en bak nog even kort mee zodat alles warm is. Serveer direct en strooi er op de borden wat geitenkaas overheen, Lekker om te combineren met een stukje vlees en wat salade.

Dit is een van mijn vele variaties met pompoen. Toch wel een van mijn favoriete groente, zeker in de herfst. Wat zijn jullie favoriete recepten met pompoen?

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
Bestel 'm in de pre-order

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Honing pompoen met nootjes en geitenkaas”