Hüttenkäse ontbijt met granola en fruit

Vandaag heb ik een heel fijn recept voor een Hüttenkäse ontbijt met granola en fruit voor jullie. Het is niet echt een recept, maar meer een samenstelling van lekkere dingen die samen zorgen voor een megalekker ontbijt. Eigenlijk mag je het geen ontbijt meer noemen, het is meer een taartje.

huttenkase-ontbijt-granola-fruit-2

Wat je nodig hebt voor 1 groot glas

– 4el granola (zelf maken: kijk dan hier voor het recept)
– 100gr Hüttenkäse
– 1 of 2 eetlepels abrikozenjam of fruitspread
– handvol blauwe bessen
– ½ banaan

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten

Pak een mooi glas en vullen maar! Eerst een laagje granola, daarop de helft van de Hüttenkäse en daarover abrikozenjam met blauwe bessen. Vervolgens weer een laag granola en Hüttenkäse. Aftoppen met plakjes banaan, een paar blauwe bessen en nog een beetje granola.

Tip: dit kun je natuurlijk maken met alle soorten fruit en jam! Dus laat je vooral inspireren door dit recept en maak er je eigen combinatie van. Bijvoorbeeld in de herfst of winter met peer en kaneel. Of wat denk je van verse vijgen erdoor?

huttenkase-ontbijt-granola-fruit-3

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

 

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Hüttenkäse ontbijt met granola en fruit”

  1. Ook ik lees je blog regelmatig en geinet enorm van je recepten en suggesties.Je e-book (of een gewoon boek) wordt vast prachtig, de foto’s zijn in ieder geval veelbelovend.Groetjes, Hannah

  2. Ziet er héérlijk uit, Franceska, ga ik beslist maken. Zou er nog blijer van worden als je bin al je recepten de voedingswaarde erbij zou zetten, misschien een optie?