In september bepalen jullie de inhoud!

Ik vind het ontzettend leuk om jullie iedere dag te voorzien van food inspiratie. Gelukkig heb ik inspiratie te over, waardoor ik kan blijven schrijven over verschillende food onderwerpen. Maar ik geniet ook van de inspiratie die ik van jullie krijg! En daarom heb ik iets leuks bedacht. In september mogen jullie mede de inhoud van mijn blog bepalen!

In charge

Hoe werkt dat

– Stuur mij voor 11 augustus een onderwerp waarover je graag wilt dat ik een keer schrijf.
– Dit mag een recept zijn, een restaurant, kookwinkel, kinderonderwerp of ander foodgerelateerd onderwerp.
– Ik kies hier 8 onderwerpen uit waarover ik ga schrijven in september in de rubriek ‘You’re in food charge’.
– De inleiding voor ieder onderwerp wordt door jullie zelf geschreven. Geef aan waarom je voor dit onderwerp hebt gekozen. Dus de winnende suggesties worden mede gastredacteur!
– En…het beste onderwerp wordt beloond! Aan het einde van de maand mag iedereen stemmen op het meest inspirerende gastonderwerp. De winnaar krijgt een foodie verwenpakket, door mij persoonlijk samengesteld.

Kom maar op met jullie onderwerpen!

Ik ben reuze benieuwd naar de onderwerpen die jullie aandragen. Stuur ze in via een reactie op deze blog, via Facebook of Twitter. Ik wacht in spanning 🙂

You're in food charge

Bron hoofdafbeelding

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “In september bepalen jullie de inhoud!”

 1. Leuk! Ik ben nog steeds op zoek naar een goed recept voor een zelfgemaakt, suikervrij babykoekje! 🙂

  1. Hey Pien! Ik heb jouw onderwerp als 1 van de 8 uitgekozen als gastonderwerp voor september 🙂 Wil jij me een korte inleiding sturen waarom je voor dit onderwerp hebt gekozen? Dan gebruik ik dat voor de uiteindelijke blog. Thanks!

 2. Ik zou wel wat lekkere recepten met quinoa willen zien. En ook hoe het bereidt op een handige manier, ik heb het een keer gemaakt, maar dat was geen succes.

  1. Hi Sandra,
   Ik heb helaas je onderwerp niet uitgekozen voor september. Maar als je op mijn site selecteert op de tag ‘Kinderen’ dan vind je daar wel een aantal hele leuke recepten om met kinderen te maken. En het allerbeste voor een kinderfeestje…zelf pizza maken! Altijd een gegarandeerd succes 🙂

 3. Ik ben nog op zoek naar een recept voor een lactosevrije cheesecake! Ik was er altijd dol op maar nu ik weet dat ik lactose intolerant ben zijn de cheesecakes een no-go. Maar deze moet lactosevrij zelf toch ook te maken zijn? Heb al wel wat recepten gevonden, maar wat is nou de allerbeste?!

  1. Hey Marina! Ik heb jouw onderwerp als 1 van de 8 uitgekozen als gastonderwerp voor september 🙂 Wil jij me een korte inleiding sturen waarom je voor dit onderwerp hebt gekozen? Dan gebruik ik dat voor de uiteindelijke blog. Thanks!

 4. Fruitmaaltijden.
  Kan dat een volwaardige avondmaaltijd die alleen uit fruit bestaat?

  1. Hi Maria,
   Ik heb je onderwerp helaas niet uitgekozen voor de maand september, maar ik wil wel antwoord geven op je vraag. Ik zou voor de avondmaaltijd altijd fruit combineren met groenten. Alleen fruit is toch te eenzijdig.
   Groetjes, Francesca

 5. Onderwerp: efficientie dierlijke – plantaardige voeding, zowel voedingstechnisch als economisch (input-output en belasting aarde)

  1. Hi Tim,
   Thanks voor je onderwerp inzending. Ik heb er niet voor gekozen omdat het niet helemaal mijn gebied is. In grote lijnen weet ik er wel wat van. Maar dit is zo’n specialistische vraag. Die laat ik liever aan de experts over 🙂

  1. Hi Anne! Ik heb jouw onderwerp als 1 van de 8 uitgekozen als gastonderwerp voor september 🙂 Wil jij me een korte inleiding sturen waarom je voor dit onderwerp hebt gekozen? Dan gebruik ik dat voor de uiteindelijke blog. Ik ben trouwens al in gesprek met Dieneken om een rondleiding in te plannen. Thanks!

 6. Ik zou ook wel meer recepten willen zien met quinoa (jouw risotto quinoa recept is heerlijk trouwens).. en wellicht wat dingen met superfoods en clean food recepten! In ieder geval suiker-vrije recepten die toch makkelijk en snel te maken zijn!

  1. Hi Anais,
   Ik heb jouw onderwerp helaas niet gekozen voor de september editie. Maar niet getreurd, want ik zit net weer in een hele gezonde fase thuis dus de komende tijd komen er genoeg makkelijk en gezonde recepten online!

   Wat fijn dat het quinoa risotto recept zo goed is bevallen. Ik heb hier nog 2 recepten voor je met quinoa:

   https://www.francescakookt.nl/quinoa-met-rozijnen-kaneel-en-banaan/
   https://www.francescakookt.nl/quinoa-met-garnalen-tomaatjes-en-veel-kruiden/

 7. Ik zou wel heel graag willen lezen over leuke vegetarische recepten zonder de standaard ingrediënten van aubergine, courgette en paddenstoelen. (na 12 jaar vegetarisme ben ik wel heel erg klaar met die standaard groentes die ze je overal voorschotelen…)

 8. Ik wil wel graag lezen over lijnvriendelijke gerechten die kinderen ook lekker vinden

  1. Hi Belinda,
   Ik heb je onderwerp helaas niet gekozen voor de september rubriek. Maar ik wil wel antwoord geven op je vraag 🙂 Ik heb thuis gemerkt dat onze peuter bijna met alles kan mee eten dus ook met lijnvriendelijke gerechten. Alleen bij kinderen moet je wel even goed opletten dat ze al hun voedingsstoffen binnen krijgen. Dus dan serveer ik er bijvoorbeeld nog extra quinoa of rijst bij.

 9. Ik moet zelf vanwege een aangeboren hartafwijking natriumarm koken (nee gelukkig niet zoutloos!!). In veel voorverpakte dingen zit mega veel zout. De mensen weten niet half hoeveel zout ze binnen krijgen, en hoe slecht dat is voor hun hart en hun nieren. Ik zou wel wat recepten willen zien, waar bewust op zout is gelet. En dan vooral de moeilijke dingen om op smaak te krijgen met weinig zout zoals sauzen en soepen

 10. Goedemiddag Francesca,

  Pesto! Ik ben gek op pesto, vooral groene zelfgemaakte pesto. Maar ik zou wel wat meer variatie in mijn pesto recepten willen hebben.

  Ik ben benieuwd!

  Groetjes Danique

  1. Hi Danique! Ik heb jouw onderwerp als 1 van de 8 uitgekozen als gastonderwerp voor september 🙂 Wil jij me een korte inleiding sturen waarom je voor dit onderwerp hebt gekozen? Dan gebruik ik dat voor de uiteindelijke blog. Thanks!

 11. Er zijn op het moment heel veel thuisbezorgd foodieservices.
  Zo heb je HelloFresh, de Beebox, Food we Love, Streekmolen, Streekbox, de Krat, en zo nog wat andere culinaire boxen/kratten.

  Het lijkt me leuk als jij er een blog over schrijft wat deze nou inhouden, wat je er nou precies voor krijgt en wat jouw mening er over is.

 12. Ik zou graag sushi willen maken samen met de warme hapjes zoals teriyaki, noedels. Lijkt me heerlijk

  1. Hi Marjan,
   Helaas heb ik je onderwerp niet gekozen voor de september rubriek. Maar wellicht nog een keer in de toekomst. Eerst nog even de ‘koude’ sushi plaatsen 🙂

 13. Ik wil graag leren koken een kaassouffle, ik vind dit erg moeilijk, maar ik zou er graag over lezen hoe het moet en dat deze niet in zakt in de oven, zou het erg leuk vinden als je hierover wil schrijven.

 14. Binnenkort viert mijn dochter haar eerste verjaardag. Weet jij een goed recept voor een (enigszins verantwoorde) taart of cake om dat eerste kaarsje op te laten pronken? Ik ben erg benieuwd!

Reacties zijn gesloten.