4.75 van 4 stemmen

Maaltijdsoep met cavolo nero, kikkererwten en worst

45 minuten
Soep
Makkelijk

In de herfst en winter hou ik van goedgevulde soepen die makkelijk te maken, goedgevuld en verwarmend zijn. Zoals bijvoorbeeld deze maaltijdsoep die gevuld is met cavolo nero, kikkererwten en krokant gebakken worst. Wat hebben wij genoten hiervan! In een maaltijdsoep voeg ik vaak ook peulvruchten toe omdat ze zo …

In de herfst en winter hou ik van goedgevulde soepen die makkelijk te maken, goedgevuld en verwarmend zijn. Zoals bijvoorbeeld deze maaltijdsoep die gevuld is met cavolo nero, kikkererwten en krokant gebakken worst. Wat hebben wij genoten hiervan!

In een maaltijdsoep voeg ik vaak ook peulvruchten toe omdat ze zo voedzaam zijn. Het is een bron van eiwitten en vezels en geeft ook een lekkere bite aan de soep. Door de kikkererwten in dit recept kun je er ook heel makkelijk een vegetarische versie van maken. Laat dan de worst eruit en vervang de kippenbouillon door groentebouillon. Je kunt ook extra groenten toevoegen, denk bijvoorbeeld aan knolselderij. De kikkererwten komen trouwens uit een stazak van HAK en die kun je zonder af te spoelen zo door de soep roeren.

Wil je er toch nog iets bij? Serveer deze maaltijdsoep dan met knapperig brood waarmee je in de soep kunt dopen, iedereen in huis zal ervan smullen.

Ingrediënten

  • 500 gr winterpeen
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr cavolo nero/palmkool, vervang eventueel door gesneden boerenkool
  • bakolijfolie
  • 1,5 liter heet water
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 kipbouillonblokjes
  • 200 gr rundercervelaat worst, of andere worst, denk aan chorizo
  • 1 HAK stazak kikkererwten, 210 gr
  • zwarte peper
  • zout

Aan de slag!

  • Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Hak de ui grof en de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde nerven van de cavolo nero. Die zitten er vaak ook nog aan als je de cavolo nero gesneden koopt en dit smaakt niet lekker. Als je gewone boerenkool gebruikt hoef je niets te doen.
  • Verhit een soeppan en bak de winterpeen, ui en knoflook een paar minuten in een scheut bakolijfolie.
  • Schenk het hete water en de tomatenblokjes in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Roer door en laat 15 minuten pruttelen.
  • Snijd in de tussentijd de cervelaatworst in kleine blokjes en bak deze krokant in een koekenpan zonder vet.
  • Roer na 15 minuten de cavolo nero en kikkererwten door de soep en laat nog 15 minuten pruttelen.
  • Roer op het laatst de krokant gebakken worst inclusief het vet uit de pan door de soep. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 45 minuten (inclusief 30 minuten pruttelen).

Recept & fotografie: Francesca
Voor dit recept heb ik een product gebruikt dat ik gratis heb ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)