Makkelijke paas snacks? Waar een eierdoos al niet goed voor is!

Bij sommigen staat tijdens Pasen de tafel vol met culinaire gerechten (denk aan Francesca, haha), dit geeft natuurlijk een echte paassfeer maar ik kan me heel goed voorstellen dat niet iedereen hier de tijd voor heeft. Hoe creëer je nu toch die sfeer, zonder teveel voorbereiding? Met deze makkelijke paas snacks! Ze zijn zo gemaakt, de presentatie zorgt voor de paasuitstraling en het is nog lekker ook. Ik zeg doen!

De snacks die ik heb gemaakt bestaan uit groenten en allerlei hartige hapjes. Dat leek mij wel lekker zo tussen alle zoete broodjes en taartjes in. Uiteraard kun je met dit recept zoveel variëren als je zelf wilt. In plaats van groenten kun je ook voor fruit gaan met zoete smeersels erbij. Wat betreft de smeersels, die kun je zelf maken zoals ik deed met de basilicum munt pesto en pompoen hummus, maar je kunt ook voor andere smeersels gaan zoals baba ganoush en muhamarra. Wil je het jezelf graag nog makkelijker maken dan kun je de smeersels natuurlijk ook aanschaffen in de winkel. Persoonlijk houd ik wel van de meest verse varianten, dus als ik ervoor kies om smeersels te kopen haal ik deze het liefst vers bij bijvoorbeeld de kaasboer.  

Wat je nodig hebt voor mijn variant – bereidingstijd 15 minuten (zonder de smeersels)

Basilicum munt pesto
Pompoen hummus
– 1 lege eierdoos
– 8 plastic verrassingseieren (bijvoorbeeld van de Hema)
– 1 rode paprika
– 1 komkommer
– 1 bospeen
– 3 stelen bleekselderij
– 100 gram feta kaas
– 100 gram gemengde olijven
– 1 droog worstje in plakjes
– 1 stokbrood
– kleine prikkertjes

bewaar je eierdoos voor deze paas snacks 2

Wat je gaat doen

Indien je de smeersels zelf maakt, zoals ik deed met de basilicum munt pesto en de pompoen hummus, raad ik je aan deze als eerste te maken. Als je de smeersels klaar hebt staan, kun je gaan beginnen met het snijden van de groenten. Snijd de paprika, komkommer, bospeen en bleekselderij in reepjes van ongeveer 10 cm. Snijd vervolgens de feta in blokjes. 

Nu kun je beginnen met het vullen van de eierdoos. Daarvoor zet je eerst verschillende verrassingseieren geopend in de eierdoos, dit is geen vereiste maar ziet er ten eerste leuk uit en is handig voor de smeersels. Verspreid de smeersels, groenten, feta, olijven en plakjes worst in de plastic verrassingseieren. Steek wat prikkertjes bij de feta, olijven en worstjes. Uiteraard kun je de bakjes weer bijvullen als een van de ingrediënten op is. 

De smeersels gaan ook goed op sneetjes stokbrood, deze zou ik erbij serveren.

bewaar je eierdoos voor deze paas snacks 3

Deze makkelijke paas snacks heb je in no time op tafel en zorgt ervoor dat je vooral veel tijd hebt om van elkaar te genieten. Uiteindelijk is dat toch ook waar Pasen om draait.

Volg Francesca Kookt ook op FacebookTwitterGoogle+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op 
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Tags: ,

Reacties over “Makkelijke paas snacks? Waar een eierdoos al niet goed voor is!”

  1. leuk zoals jij jouw kooksite opgezet hebt en de plaatjes zo smaakvol presenteer dat je direct aan de slag wil gaan. Dus heb ik in deze aspergetijd dan eindelijk met het kook water wat gedaan en jouw aspergesoep gekookt!! Was dat even lekker en je gooit dan niets weg.
    Ik blijf regelmatig jouw recepten door kijken en verleid me tot het maken ervan. En dat wordt smullen aan tafel hoor.
    Heel veel succes en kook ze,
    hartelijke groetjes van Els & Henny

    1. Hi Els, wat leuk om je berichtje te lezen! Dat is lang geleden 🙂 Blij dat je geniet van mijn recepten, er zullen er nog vele volgen 😉

Reacties zijn gesloten.