Masala kip uit de Cook Processor

Het is weer eens tijd voor een nieuw Surinaams recept. Een van onze favorieten: masala kip. Die kun je natuurlijk in een wok of hapjespan maken, maar deze keer heb ik ervoor gekozen om ‘m in de KitchenAid Cook Processor te maken. Vooral ook omdat ik benieuwd was of de kip er dan mals uit zou komen. Normaal ben ik er wel even mee bezig. Het grote voordeel van de Cook Processor is dat je zo klaar bent en verder niets meer hoeft te doen. En het resultaat was zalig. Benieuwd naar wat voor wonderapparaat dit is? Check dan eerst even de review die ik al eerder online heb gezet. Nu door naar het recept!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 kleine, vierkante maggiblokjes (of vervang door verse lavas of zout)
– flinke snuf zwarte peper
– 1 flinke el Surinaamse masala (koop je bij de Surinaamse toko)
– 1tl kurkuma
– 400gr kippendijen, in blokjes
– 200ml water
– 300gr kousenband, in stukjes (boontjes of snijbonen kan ook)

masala-kip-uit-de-cook-processor-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Snijd de ui in vieren en pel de teentjes knoflook. Plaats het ‘MultiBlade’-mes in de kom en voeg de ui en knoflook toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Open en schraap los.

Vervang het ‘MultiBlade’-mes door de ‘StirAssist’-menger. Voeg maggiblokjes, zwarte peper, masala, kurkuma, kippendijen en 200ml water toe. Sluit het deksel en verwijder de dop. Selecteer Stoven P11. Stap 1 verschijnt op het display. Druk op Start om te bevestigen.

masala-kip-uit-de-cook-processor-3

Voeg na Stap 1 de kousenband toe. Sluit het deksel en druk op Start om Stap 2 te selecteren. Serveer de masala kip met witte rijst en eventueel sambal. Je kunt er ook voor kiezen om een adjuma peper toe te voegen tijdens het stoven.

Geen Cook Processor in huis en wil je het recept toch maken? Snipper de ui en knoflook en bak aan in zonnebloemolie met maggiblokjes, peper, masala en kurkuma. Daarna de blokjes kip bakken en 45-60 minuten op laag vuur laten stoven met 200ml heet water. De laatste 10 minuten kun je de kousenband toevoegen.

Voor dit recept heb ik een product gebruikt dat ik gratis heb ontvangen van KitchenAid. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Masala kip uit de Cook Processor”

  1. Jummy, dit lijkt me heel erg lekker en de meeste ingrediënten heb ik in huis. Kun je de maggiblokjes of verse lavas ook vervangen door maggi uit het bekende flesje?
    Ik heb die wondermachine nog niet, nog even door sparen 🙂 Maar hij staat hoog op mijn verlanglijst! Ik heb nu redelijk veel dagen dat ik niet lang kan staan en dan is zoveel gemak een uitkomst! Groente en vlees snijden doe ik al zittend aan tafel 🙂

  2. Wat was dit lekker zeg! Ik heb het gewoon in de pan gemaakt, was zo klaar en super makkelijk om te maken. Heerlijk

  3. Kan je dit ook met rundvlees doen? ik mag geen gevogelte en ben dol op surinaams eten

Reacties zijn gesloten.