Ontbijt recepten

Op Francesca Kookt vind je de lekkerste ontbijt recepten. Of je nou zin hebt in een snel ontbijt, ontbijt met ei, verantwoord ontbijt, ontbijt op bed, kater ontbijt of een feestelijk ontbijt voor Pasen of een kerstontbijt. Er is voor ieder wat wils. Een goed ontbijt geeft je energie in de morgen en een glimlach op je gezicht. Eet niet alleen brood, maar probeer ook eens te variëren met andere ingrediënten. Zoals havermout, muesli, fruit en groente of pannenkoeken in het weekend. Doordeweeks maak ik het mezelf altijd makkelijk, omdat ik weinig tijd heb. Maar in het weekend vind ik heerlijk om uitgebreid te ontbijten. Ook daarvoor vind je veel verschillende recepten.

Jamie’s american pancakes

Ontbijten met pannenkoeken is echt heel erg leuk. Vooral als je kinderen hebt. Je moet die ogen zien als je zegt dat je pannenkoeken aan het bakken bent! Nou zijn de ochtendpannenkoeken bij ons wel iets anders dan de avondpannenkoeken. ’s Ochtends maken we namelijk American pancakes.

Broodje avocado met tomaat, citroen en munt

In het weekend hebben we bij ons thuis altijd lekkere dingen. Dat zal in mijn geval waarschijnlijk niet als een verrassing klinken. Maar naast lekkere dingen in huis halen, vind ik het ook belangrijk dat ik de restjes boodschappen van de week ervoor niet vergeet.

Havermout met sinaasappel, olijfolie en munt

Havermout maak ik meestal automatisch met raw cacao, rozijnen, banaan en/of kaneel. Daaraan kun je je duidelijk zien dat ik ’s ochtends nog niet helemaal wakker ben en op de automatische piloot kook 😉 Deze keer had ik behoefte aan een wat frissere variant van het ontbijt.

Boekweitontbijt met chocolade, haver en bessen

Ik ben verliefd. Op mijn boekweitontbijt met chocolade, haver en bessen wat ik net op heb. Wat was dat lekker! De detox waar ik nu in zit, leert me gerechten ontdekken die zo verrassend zijn. Ik ben om! Ik ga mijn smoothie ochtendritueel voortaan afwisselen met havermout- en papontbijtjes, mmm.

Boekweitmeel pannenkoeken met chiazaad en rood fruit

Boekweit is een gewas wat geen gluten bevat, en is daardoor geen familie van de granen. Maar het lijkt wel op een graansoort waardoor het heel goed te gebruiken is voor het bakken van onder andere pannenkoeken. Het is heel voedzaam en licht verteerbaar en bevat veel magnesium, kalium en fosfor.

Ei uit de oven met dragon

Een makkelijk recept voor een heerlijk eitje dat net even anders smaakt dan je normaal gewend bent. De dragon geeft het ei een frisse, beetje drop/anijsachtige smaak.

Pannenkoeken met cranberry compote

Als je een klein jochie van bijna 2 jaar thuis hebt rondlopen, dan ben je echt de held van de dag als je met pannenkoeken voor ontbijt aan komt zetten. Dus als het Kerst is dan doet mama dat gewoon. Wel lekker met cranberry compote, omdat ik die combinatie van friszuur met zoet zo lekker vind.

Ei met garnalen en dille

Wij zijn gek op ei als ontbijt. Gebakken, scrambled, gekookt, gepocheerd…het kan alle kanten op gaan. Als het maar wel een twist heeft. Deze keer een twist gevonden met garnalen en dille.

Quinoa ontbijt met rozijnen, kaneel en banaan

Ik heb al meerdere keren gelezen over ontbijten met quinoa. Maar ik kon me daar weinig bij voorstellen. Tot ik van het weekend een half pak quinoa in de kast vond en ook nog wel wat bananen en rozijnen had liggen. Dus uitgeprobeerd, met als resultaat een heerlijk quinoa ontbijt :).

Italiaanse scrambled eggs

Als ik ‘niets’ in huis heb dan heb ik altijd nog wel ergens sjalotjes, tomaten en eieren liggen en wat verdwaald brood in de diepvries. Basilicum is ook geen issue, want dat groeit vrolijk door aan het plantje wat in de serre staat.