Makkelijke salade niçoise

Een salade niçoise kan op veel verschillende manieren bereid worden. Het lekkerste vind ik ‘m met gegrilde tonijn. Maar als ik met een take away salade bezig ben, is dat toch wel weer wat werk en na een paar uur smaakt die tonijn een stuk minder.

Lasagne van knolselderij

Lasagne is een van mijn favoriete gerechten en ik was benieuwd of ik die ook kon maken zonder lasagnebladen. Dat bleek geen enkel probleem te zijn, want met ‘bladen’ van knolselderij krijg je een zalige lasagne waar je je vingers bij aflikt.

Zomer recepten

Zomer recepten

Receptenindex

Receptenindex

Koffiecocktail met Licor 43

Koffiecocktail met Licor 43

Salade met gegrilde paprika en houmous

Houmous is een mengsel van kikkererwten, sesampasta, knoflook en specerijen. Het wordt veel gegeten in landen in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. De laatste jaren is het ook steeds bekender geworden in Nederland. Meestal eten wij het bij brood of als een hapje.

Ribeye met paddenstoelen en gemengde salade

Vanavond was zo’n avond dat ik niet veel tijd had. Van de boodschappen halen tot het bord serveren in 45 minuten tijd. Dan moet je wat improviseren, maar met een goed stuk vlees als basis kom je een heel eind. Dus tijd voor ribeye met paddenstoelen!

Francesca ontdekt – Ristorante Jammo Ja in Beesd

Soms kom je kleine pareltjes tegen op plekken waar je ze niet verwacht. Zo ontdekten we afgelopen zondag tijdens de Moederdag lunch het Italiaanse Ristorante Jammo Ja in Beesd. Samen met the Mr, kindje, oma en goede vriend hebben we ons laten onderdompelen in de echte Napolitaanse keuken.

Bestel mijn Eetkalender 2020

Bestel mijn Eetkalender 2020

Receptenzoeker

Francesca Kookt
Webshop

Nu shoppen

Scrambled eggs met gerookte zalm

Scrambled eggs is een typisch Engels ontbijt. We kennen het ook allemaal van de ontbijtbuffets in hotels. Ik maak het thuis vaak, zo ik dacht altijd op de juiste manier. Maar toen ik me er dit weekend eens in ging verdiepen, bleek dat ik toch niet zo authentiek bezig was.

Salade met andijvie en gegrilde nectarines

Andijvie is familie van de witlof en dat proef je ook aan de ietwat bittere smaak. Alle andijvie-varianten zijn heel gezond en zitten boordevol vezels, mineralen en vitamine A en C. Bijna iedereen kent de andijviestamppot.