Primeur! Grillen aan tafel met de Infrarette + winactie

Met z’n allen gezellig aan tafel en gourmetten. Daar houden we van in Nederland! Het gourmetstel staat bij velen in de kast en wordt geregeld op tafel getoverd tijdens feestdagen of wanneer er we er zin in hebben. Maar gourmetten heeft ook een aantal nadelen. Denk aan de hoeveelheid vet die je gebruikt. En de nare geurtjes die je in huis krijgt. Logisch, want de hitte komt van onderaf. Daardoor schroeit je vlees, vis en groente met hoge temperaturen dicht waardoor je vaak ook wat taaier vlees krijgt. Tenminste, dat is mijn eigen ervaring.

Francesca Kookt_Infrarette_review_winactie_2

Maar nu is er iets nieuws! Een gezond en leuk alternatief voor het alom bekende gourmetstel: de Infrarette. Leverbaar vanaf medio april, maar vandaag heb ik voor jullie al de primeur. Want wij mochten bij Francesca Kookt! de Infrarette reviewen. En nog mooier, we mogen er zelfs eentje verloten onder alle lezers!

De Infrarette: grillen met infrarood

Wellicht kennen jullie de salamendergrill uit de horecakeukens wel. Geïnspireerd hierop is de Infrarette ontwikkeld. Het is een kleine variant van de salamandergrill die je thuis op tafel kunt zetten en waarop je al je ingrediënten bereidt. De hitte komt van bovenaf door de infraroodstralen. Deze kun je op verschillende manieren stellen. Door de thermostaat hoger of lager te zetten of door de infraroodkap hoger of lager te schuiven. De infrardoodstralen lopen rondom en daardoor is er een gelijkmatige straling naar beneden en kun je de volledige bakplaat gebruiken. Ideaal voor veel eters aan tafel. Zo probeerden wij de Infrarette met 6 personen uit en we konden met gemak al onze vleesjes en visjes op de bakplaat kwijt.

Francesca Kookt_Infrarette_review_winactie_3

De bakplaat zelf wordt niet zo warm, daardoor hebben de ingrediënten de tijd om rustig te garen en het beperkt de nare geurtjes in huis. En het allermooiste is dat je geen vet nodig hebt om te grillen. Alle ingrediënten leg je zo op de bakplaat en de infraroodstralen doen de rest.

Wat wij erg prettig vonden was dat de bakplaat iets naar beneden afloopt. Zo kunnen vet- en vochtresten uit de ingrediënten rustig weg druppelen naar het vet reservoir wat onder de Infrarette zit. Zo blijft de bakplaat schoon en wordt het geen zwembad waar je vlees in ligt te sudderen.

Ons eerste avondje infragrillen

Zoals gezegd, wij mochten een van de eerste Infrarettes in Nederland uitproberen. En dat deden we met een groep lekkerbekken, zo waren co-bloggers Wendy en Bo ook hierbij aanwezig. Sterker nog, ik had waarschijnlijk ruzie gekregen als ze er niet bij mochten zijn 😉

Wat haal je allemaal in huis voor zo’n avondje infragrillen? Aangezien mij verzekerd was dat vlees en vis hun pure smaak behouden, koos ik voor een aantal mooie ingrediënten bij mijn slager en visboer. Zo hadden we stukjes entrecote, zelfgemaakte mini-hamburgers (Tip: doop de zijkanten even in citroenpeper. Te gek!), gemarineerde stukjes ketjapkip en lamskoteletjes in knoflook-kruidenmarinade. Qua vis waren er gamba’s en stukjes tonijn en zalm. Ook de groenten mochten niet ontbreken; paprika, uienringen en stukken bosui. En als bijgerechten een salade met radicchio en tomaat en natuurlijk wat stokbrood met kruidenboter.

Francesca Kookt_Infrarette_review_winactie_4

Het op- en aanzetten van de Infrarette was zo gedaan. We haalden er even een doekje over en de stekker ging in het stopcontact, een kind kan de was doen. De Infrarette stond centraal op tafel en alle ingrediënten in kleine bakjes eromheen. Of de Infrarette op temperatuur is, was even inschatten de eerste keer. Het voorverwarmen duurt maar een minuut of 5 dus je kunt snel aan de gang.

Francesca Kookt_Infrarette_review_winactie_5

Het infragrillen is heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete ingrediënten op de bakplaat te leggen en de infrarood doet de rest. In het begin gaat het nog wat langzamer, maar na de eerste ronde gaat het grillen vrij snel. Een tip: schuif dan de infraroodkap iets omhoog, daarmee controleer je op gemakkelijke wijze de grillkracht.

Belangrijk is wel dat je met een vork of iets anders langs je ingrediënten erop legt, omdraait en eraf haalt. Want de kap is gloeiend heet en je wilt niet de bovenkant van je hand eraan branden (en ja, we hadden een ervaringsdeskundige aan tafel zitten). Houdt kinderen weg van de Infrarette, want de bakplaat zelf wordt ook gloeiend heet. Maar dat is niet anders dan bij een steengrill of gourmetstel.

Ons eindoordeel

En dan nu het belangrijkste onderdeel van de review. Wat vonden we ervan? Nou jongens, we waren enthousiast! Het infragrillen is ontzettend leuk om met elkaar te doen. Maar we vinden gourmetten, steengrillen en pizza’s bakken met de Pizzarette ook leuk. We houden nou eenmaal van dat gekneuter aan tafel en ja, daar zijn we trots op.

Maar wat ons echt verraste was de kwaliteit van de ingrediënten die van de Infrarette af kwamen. Mals vlees waarbij je de pure smaken echt nog proeft, gamba’s die niet taai zijn, tonijn die je even om en om kunt grillen en groenten die niet tot moes zijn gebakken. En dat alles zonder vet!

Francesca Kookt_Infrarette_review_winactie_6

We hebben zeker 2,5 uur heel ontspannen met elkaar zitten infragrillen en alles wat we proefden was van superkwaliteit. Wel even als kanttekening daarbij, dat ligt natuurlijk ook aan de kwaliteit van de spullen die je koopt. Kant-en-klare hamburgers van de supermarkt smaken echt een stuk minder lekkerder dan zelfgemaakte hamburgers van vers gedraaid gehakt van de slager. Daar gaat een Infrarette niets aan veranderen.

En die nare luchtjes in huis? Daar hebben de makers gelijk in, het is aanzienlijk minder dan bij gourmetten. Je ruikt nog steeds wel iets, maar dat heb je met koken ook. Maar je zit niet in een enorme blauwe walm aan het einde van de avond. Het schoonmaken was ook zo gepiept. Je laat het apparaat afkoelen en de bakplaat en de lekbak spoel je gemakkelijk af onder de kraan. Doekje over het apparaat en klaar.

Op deze manier kun je de Infrarette ook nog voor het dagelijkse koken gebruiken. Want zet ‘m op het aanrecht en leg er je vlees en groenten op en binnen een kwartier is alles gaar en kun je aan tafel. Dat gaan wij thuis zeker vaker doen!

Waren er ook nog nadelen? Ja hoor, we vonden ‘m namelijk vrij groot. Niet terwijl je ‘m gebruikt, maar voor het opbergen. Door de omvang en hoogte is het best even passen en meten om ‘m in de kast te krijgen. Maar ja, is dat niet met alle apparaten zo?

Overall zijn we bij Francesca Kookt! fan van de nieuwe infraroodgrill voor thuis! De Infrarette past binnen een gezonde leefstijl, is leuk om te doen en je eet er ontzettend lekker van. Wat willen we nog meer?

De Infrarette is leverbaar vanaf medio april, kost € 119,- en je kunt ‘m via Novisell alvast bestellen.

Win je eigen Infrarette!

Hoe te gek is dat, ik mag aan een van jullie het eerste productie-exemplaar van de Infrarette cadeau doen! Om hierop kans te maken doe je het volgende:

– Volg Francesca Kookt! en like dit bericht op Facebook of retweet het op Twitter ovv @francescakookt
– Extra kans maken? Like dan ook de Facebook pagina van Novisell– Laat een reactie achter onderaan deze blog waarin je aangeeft mee te doen
– Alleen reacties inclusief een geldig e-mailadres doen mee aan de eindtrekking
– Deze winactie loopt van maandag 24 februari t/m zondag 2 maart. Op maandag 3 maart maak ik de winnaar of winnares bekend

Succes met het meedoen en wie weet infragrill jij in april ook met dit toffe nieuwe apparaat 🙂

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Reviews, Winacties

Reacties over “Primeur! Grillen aan tafel met de Infrarette + winactie”

  1. Mooooooooooooooooooooooooooooooooie actie !!!
    Iedereeen veel succes!!! 😀

  2. wil hem dolgraag winnen. ik ben 89 jaar en maak mijn eten zelf klaar. Met dit nieuwe apparaat ben ik gered.

  3. Ha….daar is ‘t ie dan…… de gril waarop ik jaren heb gewacht. Dat wordt gezond en gezellig genieten !!!!!!!

  4. Lijkt me geweldig om te gebruiken met de feestdagen, maar ook gewoon het hele jaar door!
    Ik ga duimen dat ik hem win

Reacties zijn gesloten.