Nog geen stemmen

Spaghetti met spinazie en tomaat

25 minuten
Hoofdgerecht
Pasta

Voor mijn mannen en mijzelf kook ik graag met vers, goed eten. En dat gebeurt dus (vrijwel) iedere dag. Een van onze favoriete pastamaaltijden voor doordeweeks is deze spaghetti met spinazie en tomaat waar lekker veel spinazie in gaat en die heel romig is. De pasta is ook nog eens …

Voor mijn mannen en mijzelf kook ik graag met vers, goed eten. En dat gebeurt dus (vrijwel) iedere dag. Een van onze favoriete pastamaaltijden voor doordeweeks is deze spaghetti met spinazie en tomaat waar lekker veel spinazie in gaat en die heel romig is. De pasta is ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Mijn kinderen zijn dol op spinazie, maar worden niet vrolijk als ik de spinazieblaadjes heel laat. Ze moeten daar nog iets te veel op kauwen en hebben liever dat ik het klein snijd voor ze. Dus deze keer bedacht ik een spaghetti met romige spinazie-tomatensaus en kaas waarvoor de hele saus is fijngemalen. Lekker vers, lekker veel groenten en lekker makkelijk om te eten. Iedereen blij 😉

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • bakolijfolie
  • zout
  • 400 gr verse bladspinazie
  • 400 gr spaghetti
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes, eventueel met basilicum
  • zwarte peper
  • slagroom
  • 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • geraspte kaas, naar keuze

Aan de slag!

  • Hak de ui en teentjes knoflook grof, want je gaat de saus straks toch fijnmalen.
  • Verhit een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout. Voeg de verse bladspinazie in delen toe en bak tot de blaadjes net geslonken zijn.
  • Maal de spinazie helemaal fijn in de keukenmachine. Geen keukenmachine, snijd het dan fijn met een scherp mes.
  • Zet in de tussentijd een pan met ruim gezouten water op en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de hapjespan weer en bak de tomatenpuree 1 minuut in 1 eetlepel bakolijfolie. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en roer de fijngemalen spinazie erdoor. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen en breng daarna verder op smaak met peper en zout. Roer op het laatst een flinke scheut slagroom en de gehalveerde cherrytomaten erdoor.
  • Tip: Fan van basilicum? Roer dan ook een handje fijngehakte basilicum door de saus.
  • Giet de spaghetti af, maar bewaar een kopje kookvocht. Schep de spaghetti terug in de pan en roer de romige spinazie-tomatensaus erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Proef als laatste nog een keer en breng verder op smaak, indien nodig.
  • Serveer de spaghetti met romige spinazie-tomatensaus met verse blaadjes basilicum en geraspte kaas.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • De bereiding duurt in totaal 25 minuten.
  • Tip: Fan van basilicum? Roer dan ook een handje fijngehakte basilicum door de saus.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)