Spaghetti met romige spinazie-tomatensaus

Samenwerking – Voor mijn mannen en mijzelf kook ik graag met vers, goed eten. En dat gebeurt dus (vrijwel) iedere dag. Niet alleen voor het avondeten, maar ook voor de lunch. Het avondeten doen we gezamenlijk, maar de lunch eten we op allemaal verschillende locaties. Mijn Mr. neemt zijn lunch mee naar kantoor, mijn oudste kind neemt het mee naar school en ik eet thuis. Ook op die momenten wil ik dat iedereen goed eet. Vaak koop ik daarom meerdere verse producten die ik verdeel over alle eetmomenten, maar dan moeten ze wel goed vers blijven. Denk bijvoorbeeld aan spinazie. Als ik zo’n grote zak van 500 gram koop, gaat dat vaak niet gelijk op. Zoals bijvoorbeeld in mijn recept voor spaghetti met romige spinazie-tomatensaus hieronder, daarvoor heb ik namelijk maar 400 gram nodig. Maar hoe hou ik de overgebleven spinazie dan goed vers gedurende de week?

Houd je eten goed én vers met PLUS Tupperware

Op die vraag heeft PLUS nu een heel goed antwoord, want van zondag 21 april t/m zaterdag 27 juli kun je bij hen sparen voor de originele Tupperware producten! Dat is vrij uniek, want deze producten worden nog steeds alleen huis-aan-huis verkocht door consulenten. Kennen jullie de Tupperware party’s van vroeger nog? Nou, die zijn er nog steeds, maar tegenwoordig is dat in de vorm van kookworkshops. Maar nu kun je dus voor de reguliere producten uit de catalogus gewoon sparen bij PLUS.

Bij PLUS hebben ze hiervoor gekozen, omdat hun filosofie is dat je goed eten ook vers wilt houden. En met deze producten van Tupperware kun je vers eten langer goed en vers bewaren. Dat zorgt voor minder voedselverspilling en scheelt ook weer in je portemonnee.

Ik heb inmiddels alle producten thuis ontvangen (het zijn er 7) en ik ben gelijk weer overtuigd van de kwaliteit van Tupperware. De dozen zijn er in verschillende groottes en voor verschillende toepassingen. Voor een stuk kaas bijvoorbeeld, maar ook een klein doosje waar je verse kruiden of geraspte kaas in kunt bewaren en een speciale vleeswaren doos. Grote dozen waar je met gemak 300 gram spinazie in kunt bewaren, ook geen probleem. De gewelfde bodem zorgt ervoor dat de producten gescheiden worden van vocht en met het ventiel aan de bovenkant kun je de gewenste luchttoevoer voor het specifieke product regelen. Hoef je trouwens niet uit je hoofd te leren, daar hebben ze aan de zijkant van de dozen een handige legenda voor gemaakt.

Bij iedere € 10,- aan boodschappen bij PLUS krijg je 1 spaarzegel Als je spaarkaart vol is (30 zegels) ontvang je in ieder geval gratis de VentiSmart Mini Tupperware van 375 ml. Door een klein bedrag bij te betalen, kun je kiezen voor de 6 andere Tupperware producten. In totaal krijg je van PLUS bijna 87% korting op alle producten dus het is de moeite echt waard. Zeker als je weet dat een Tupperware doos bijna je hele leven mee gaat.

Hoe zit het nu met mijn spinazie?

Ik denk dat jullie inmiddels wel weten waar ik naartoe wil gaan…de spinazie die ik heb overgehouden, bewaar ik dus tegenwoordig in een Tupperware doos! Zo kan ik er de volgende dag (of zelfs dagen later) een luchtige omelet mee bakken of een salade mee maken.

En ik doe nog veel meer met de Tupperware dozen van PLUS:

 • De rauwkost voor mijn kinderen snijd ik vaak gelijk in grove stukken na aankoop en bewaar deze daarna in een Tupperware doos. Zo kan ik het ruim een week gebruiken voor snackmomenten, in de lunchtrommel of bij het avondeten.
 • Geraspte kaas waarvoor je maar een beetje nodig hebt uit een zakje of bakje? Die strooi ik gelijk over in een kleine VentiSmart doos. Zo blijft het nog weken goed.
 • Groenten als bospeen, courgettes en paprika’s worden normaal vrij snel oud nadat ik ze gekocht heb. Maar deze kun je dus ook in een Ventismart doos bewaren en zijn daardoor veel langer houdbaar.
 • En wat denk je van een krop sla? Kan er ook in!
 • Teer zomerfruit zoals aardbeien, frambozen, bramen en kersen? Blijft veel langer goed erin.
 • Vleeswaren en kaas gaan nu gelijk uit de verpakkingen en in de vleeswaren doos. Onderin zit een rooster wat plakjes vleeswaren en kaas scheidt van overtollig vocht. Helpt enorm bij het langer vers houden.
 • Erg blij ben ik nu ook met het doosje waar ik de verse kruiden in kan bewaren. Naast mijn kruidenplantjes heb ik vaak ook veel losse takjes over, en die blijven langer houdbaar in de Tupperware doos.

Producten die trouwens dezelfde luchttoevoer nodig hebben, kun je ook gewoon samen bewaren in een doos.

Tijd om te koken!

Mijn kinderen zijn dol op spinazie, maar worden niet vrolijk als ik de spinazieblaadjes heel laat. Ze moeten daar nog iets te veel op kauwen en hebben liever dat ik het klein snijd voor ze. Dus deze keer bedacht ik een spaghetti met romige spinazie-tomatensaus en kaas waarvoor de hele saus is fijngemalen. Lekker vers, lekker veel groenten en lekker makkelijk om te eten. Iedereen blij 😉

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • bakolijfolie
 • zout
 • 400 gr verse bladspinazie
 • 400 gr spaghetti
 • 2 el tomatenpuree
 • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes (eventueel met basilicum)
 • zwarte peper
 • slagroom
 • 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
 • 4 takjes basilicum, alleen de blaadjes
 • geraspte kaas, naar keuze

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten

 1. Hak de ui en teentjes knoflook grof, want je gaat de saus straks toch fijnmalen.
 2. Verhit een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout. Voeg de verse bladspinazie in delen toe en bak tot de blaadjes net geslonken zijn.
 3. Maal de spinazie helemaal fijn in de keukenmachine. Geen keukenmachine, snijd het dan fijn met een scherp mes.
 4. Zet in de tussentijd een pan met ruim gezouten water op en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 5. Verhit de hapjespan weer en bak de tomatenpuree 1 minuut in 1 eetlepel bakolijfolie. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en roer de fijngemalen spinazie erdoor. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen en breng daarna verder op smaak met peper en zout. Roer op het laatst een flinke scheut slagroom en de gehalveerde cherrytomaten erdoor.

Tip: Fan van basilicum? Roer dan ook een handje fijngehakte basilicum door de saus.

 1. Giet de spaghetti af, maar bewaar een kopje kookvocht. Schep de spaghetti terug in de pan en roer de romige spinazie-tomatensaus erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Proef als laatste nog een keer en breng verder op smaak, indien nodig.
 2. Serveer de spaghetti met romige spinazie-tomatensaus met verse blaadjes basilicum en geraspte kaas.

Tip!

De oplettende lezer heeft al door dat ik nog 100 gram verse bladspinazie in een Tupperware doos heb zitten ;-). Ook daarmee ben ik aan de slag gegaan en ik heb een luchtige omelet met spinazie en kaas gemaakt voor de lunch.

Een van onze favorieten thuis! Het recept daarvoor vind je hier.

Deze omelet wordt deels door mijn Mr. en deels door mijn kind meegenomen naar werk en school. Eventueel overgebleven cherrytomaten voeg ik daar ook nog aan toe. Zo is alles weer op, heeft iedereen goed gegeten van verse producten en wordt er niets verspild.

Geïnspireerd geraakt en wil jij voortaan je goede eten ook langer vers houden? Snel naar PLUS dan voor de spaaractie van Tupperware, t/m 27 juli kun je sparen. Ik hoop dat jullie net zo blij worden van de Tupperware producten als ik 🙂

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Hoofdgerecht recepten, Pasta en risotto recepten. spinazie vers houden in Tupperware-doos, actie van Plus

Dit is een samenwerking met PLUS, lees ook hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Spaghetti met romige spinazie-tomatensaus”

 1. Dit is echt een lekkere pasta en een goede manier om groente binnen te krijgen.
  De ,kinderen vonden het ook lekker!!

 2. We hebben vanavond heerlijk gegeten! Zelfs de peuter nam een paar hapjes, dus dit was zeer geslaagd.

Reacties zijn gesloten.