Zelf chocolade botercrème maken? Ik heb een makkelijk recept voor je waarbij de botercrème ook minder zoet is dan normaal.
Gang Zoet
Trefwoord boter, cacao, chocolade
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 12cupcakes
Ingrediënten
200grboter, op kamertemperatuur
150grpoedersuiker
30 - 50grcacaopoeder, zie de notities
50grnaturel roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia), op kamertemperatuur
2tlvanille extract
Instructies
Klop de boter 10 minuten op in je standmixer of met de handmixer tot deze mooi romig en luchtig is.
Zeef de poedersuiker en cacaopoeder samen in één kom en roer daarna door elkaar met een vork. Roer in een tweede kommetje de roomkaas los met het vanille extract tot deze helemaal egaal is en zonder klontjes.
Voeg lepel voor lepel het poedersuiker-cacaomengsel toe aan de boter en mix dit op een lage stand erdoor tot alles goed gemengd is.
Klop als laatste het roomkaasmengsel erdoor en laat de mixer nog een minuut of 5 kloppen tot je chocolade botercrème mooi romig is.
Je kunt de botercrème nu direct gebruiken om je taart mee af te smeren. Of vul er een spuitzak mee die je gebruikt om toeven mee te maken. Je kunt de chocolade botercrème bewaren in de koelkast (in de spuitzak of reeds verwerkt in een taart of op cupcakes), maar houd er rekening mee dat deze zal opstijven. Zorg ervoor dat deze eerst weer op kamertemperatuur is voordat je ‘m verder gaat gebruiken of gaat eten.
Notities
Met dit recept kun je 12 cupcakes decoreren of een middelgrote taart afsmeren.
De chocoladesmaak komt van de cacaopoeder. Gebruik 30 gram voor een milde cacaosmaak en 50 gram voor een intensere smaak, net waar je zin in hebt.