Op zoek naar een kruidige sangria voor de koude maanden? Maak dan deze winter sangria met peer, vijg, granaatappel en Licor 43 Baristo
Gang Drankje
Keuken Feest
Trefwoord fruit, granaatappel, rode wijn
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Wachten 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenminuten
Porties 1karaf
Ingrediënten
2peren,geschild
3vijgen
1granaatappel
600mlfruitige rode wijn,weinig tanines
200mlLicor 43 Baristo
bruisend mineraalwater,naar smaak
Instructies
Snijd de peren en vijgen in blokjes. Halveer de granaatappel en haal de granaatappelpitjes eruit. Doe het vruchtvlees in een karaf.
Schenk hier de rode wijn en Licor 43 Baristo bij. Roer even goed door en zet dan een uurtje in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
Je kan nu bruisend mineraalwater in de kan erbij schenken, of je schenkt de winter sangria in een glas en topt het af met het mineraalwater naar smaak. Roer de winter sangria voor het uitschenken nog wel even goed door, de granaatappelpitjes blijven anders op de bodem liggen.