Ben jij ook zo dol op kleine eenhapstaartjes? Maak dan eens deze heerlijke chocoladetaartjes met kokos. Fantastisch voor een feestje!
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord chocolade, kokos, slagroom
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 12 minutenminuten
Koelen 1 uuruur30 minutenminuten
Totale tijd 2 uuruur12 minutenminuten
Porties 8taartjes
Equipment
bakringen van 6 cm en een uitsteker van 8 à 9 cm of een minimuffinvorm
spuitzak
Ingrediënten
Voor het deeg:
120grbloem
50grpoedersuiker
20gramandelmeel
mespunt zout
75grkoude roomboter
1ei
Voor de vulling:
150grpure chocolade,fijngehakt
150grslagroom
25grsuiker
35grgemalen kokos + extra om te garneren
10grroomboter,kamertemperatuur
Instructies
Doe de bloem met de poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
Snijd de roomboter in blokjes en wrijf die met je vingers door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
Kluts vervolgens het ei en doe 1 eetlepel ei bij het deeg. Kneed alles tot een samenhangend geheel. Voeg wat bloem toe als het deeg nog erg plakkerig is en als het nog erg droog is, voeg je wat ei toe.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Kneed het deeg daarna nog een keer goed door en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
Steek rondjes uit met een uitsteker en druk het voorzichtig in de bakring of muffinvorm en tegen de randen aan. Het is niet nodig de vorm in te vetten omdat het deeg krimpt en voldoende boter bevat.
Snijd deeg dat boven de ring of bakvorm uitsteekt netjes met een mes weg en prik wat gaatjes in de bodem.
Zet de muffinvorm voor het bakken nog 30 minuten in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Bak de taartjes in 8 - 12 minuten goudbruin (hou ze goed in de gaten) en laat ze afkoelen op een rooster.
Ga nu verder met de vulling. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom. Breng de slagroom met de suiker aan de kook en giet de slagroom over de chocolade. Spatel dit door elkaar tot de chocolade goed gesmolten is en meng dan de kokos erdoor. Voeg tenslotte de boter toe en mix alles nog met de staafmixer voor een glad resultaat.
Spuit de vulling met behulp van een spuitzak in de taartjes en garneer met extra kokos.
Bewaar de kleine chocoladetaartjes met kokos in de koelkast tot gebruik.
Notities
Met dit recept maak je 8-12 taartjes (afhankelijk van de grootte van je vorm)
De voorbereiding is 30 minuten + koelen 1,5 uur + bakken 8 - 12 minuten.