Heb je een ontzettende craving in tiramisu tijdens je zwangerschap? Maak dan deze zwangerproof tiramisu uit het boek Oh baby! van Denise Kortlever.
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord cacao, koffie, lange vingers, mascarpone
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Koelen 2 uuruur
Totale tijd 2 uuruur20 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
handmixer
zeefje
4 glazen
Ingrediënten
vocht uit 1 blikje kikkererwten,à 200 gr = ca 8 el
4tl suiker
250grmascarpone
20lange vingers
100mlsterke koffie of espresso,afgekoeld
eventueel: 3 el alcoholvrije koffiesiroop met hazelnootsmaak
cacaopoeder,om te bestuiven
Instructies
Klop het kikkererwtenvocht in een vetvrije kom tot pieken. Dat gaat het makkelijkst met een handmixer en duurt een paar minuten. Voeg dan de suiker toe en mix nog even tot de suiker is opgelost.
Klop de mascarpone in een andere kom goed los met de mixer en meng er de helft van het kikkererwtenschuim door met een lepel. Schep er dan snel de rest van het schuim door, om de luchtigheid te behouden.
Meng de koffie eventueel met de siroop. Doop 10 lange vingers een voor een in de koffie en leg ze in één laag in de glazen. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Herhaal met de rest van de lange vingers, koffie en mascarpone.
Laat de tiramisu liefst 2 uur opstijven in de koelkast. Bestuif vlak voor het serveren met een laagje cacaopoeder.
Notities
Met dit recept maak je 4 desserts, alhoewel Denise gelijk heeft in haar boek, liever eet je dit met z'n tweeën, haha.
Bereidingstijd: 20 minuten + koelen 2 uur. Totale tijd: 2 uur en 20 minuten.
Tip: Je kunt de tiramisu natuurlijk ook in een grote schaal maken. En eet de tiramisu wel dezelfde dag. Ik vond persoonlijk de opgeklopte aquafaba niet geschikt om te bewaren tot de volgende dag.