Zin in een lekker comfort food gerecht waar ook veel groenten in zitten? Maak dan deze zalige noedels met Bimi broccoli en ketjapballetjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord bimi, gehakt, noedels, wortel
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
250grrundergehakt
3elketjap manis
2elpanko,Japans broodkruim, kan vervangen worden door paneermeel
3teentjes knoflook,uitgeperst
zwarte peper
zout
zonnebloemolie
200grBimi® broccoli,te koop bij Jumbo, PLUS en Deen, klein plakje van onderkant gesneden
1bospeen (zie notities),penen schoon geschrobd en in schuine stukken gesneden
2cmgember,geraspt
1el sesamolie + extra
1el vissaus + extra
150grrijstnoedels
2stengels lente-ui,in ringetjes gesneden
1el geroosterd sesamzaad
Instructies
Meng rundergehakt, 2 eetlepels ketjap, panko, 1 teentje knoflook, snuf peper en zout in een kom met je handen. Draai er daarna kleine gehaktballetjes van.
Verhit een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in 2 eetlepels zonnebloemolie. Draai daarna het vuur lager en voeg een scheutje water en 1 eetlepel ketjap toe. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Bak de stukken peen 8 minuten met 2 teentjes knoflook, de gember en een snuf zout in een hapjespan. Voeg daarna de Bimi broccoli toe en bak nog 8 minuten. Blus af met 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel vissaus.
Bereid in de tussentijd de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, deze hebben maar een paar minuten nodig. Giet daarna af en spoel na met koud water. Schep de noedels door de groenten heen en meng goed. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper, sesamolie en vissaus.
Serveer de noedels samen met de ketjapballetjes en garneer met lente-ui en geroosterd sesamzaad.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt in totaal 30 minuten.
Verspillingsvrij-tip: het loof van de peen kun je, na wassen, verwerken in een zelfgemaakte pesto of je roerbakt het mee met de groenten.