Wil je zelf eens thuis Snickers maken, met de kids of voor jezelf? Gebruik dan mijn heerlijke recept met noten, dadels, chocolade, pindakaas en zeezout.
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord dadels, noten, pinda
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Vriezer 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur15 minutenminuten
Porties 15stukjes*
Equipment
laag bakblik van 20 x 30 cm
bakpapier
Ingrediënten
Voor de bodem:
75grpinda’s,ongezouten en zonder vlies
75grblanke amandelen
150grgeweekte/zachte dadels,zonder pit
2tl kokosolie (zie notities)
snufje zeezout
Voor de vulling:
150grgeweekte/zachte dadels,zonder pit
100grpure pindakaas,eventueel in de smaak karamel-zeezout
100mlwater
2tl vanille extract
Voor de bovenlaag:
1elkokosolie (zie notities)
75grextra pure chocolade,minstens 70%, grof gehakt
1tlvanille extract
1el pinda’s,ongezouten en zonder vlies, grof gehakt
optioneel: snufje zeezout flakes
Instructies
Hak voor de bodem de pinda’s, blanke amandelen en dadels grof in de keukenmachine met de kokosolie en een snufje zeezout.
Bekleed een laag bakblik (bijvoorbeeld een brownieblik van 20 x 30 cm) met bakpapier en schep hier de grof gemalen bodem in. Verdeel gelijkmatig en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet het bakblik daarna in de vriezer.
Meng voor de vulling de dadels, pindakaas, water en vanille extract in de keukenmachine of blender. Laat de machine draaien totdat het mengsel helemaal fijn en romig is. Voeg eventueel een extra scheutje water toe als je het geheel nog te droog vindt. Maar het mag ook weer niet te vochtig worden.
Haal het bakblik uit de vriezer en schep de vulling op de bodem. Verdeel daarna gelijkmatig.
Smelt voor de bovenlaag de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Zet daarna het vuur uit en roer de grof gehakte pure chocolade erdoor. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is en deze mooi glanst. Roer als laatste de vanille extract erdoor.
Schenk de gesmolten chocolade gelijkmatig over de vulling en strijk eventueel glad. Strooi als laatste de grof gehakte pinda’s erover en eventueel wat zeezout flakes (maar houd dit subtiel).
Zet het bakblik 1 uur in de vriezer. Til daarna het bakpapier aan twee kanten op zodat je de Snickers uit het bakblik kunt tillen. Snijd ze in 15 - 20 stukjes, afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken. Deze Snickers vullen enorm, dus aan één stukje heb je wel gelijk genoeg als tussendoortje.