Op zoek naar het recept voor een heerlijke vegetarische andijviestamppot? Maak dan deze andijviestamppot met ketjap tempeh.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord aardappel, andijvie, tempeh
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1,2kgkruimige aardappels,geschild en in gelijke stukken
zout
boter of zonnebloemolie
200grtempeh met ketjap (zie notities),kant-en-klaar te koop, in blokjes
2teentjes knoflook,uitgeperst
100mlmagere melk of sojamelk light
300grcherrytomaten,in vieren
400grrauwe andijvie,gesneden
80gr20+ kaas,geraspt
zwarte peper
ketjap manis
Instructies
Kook de aardappels in 20 minuten in een bodempje gezouten water gaar met de deksel op de pan. Giet daarna af.
Verhit ondertussen wat boter of olie in een pan en bak de blokjes tempeh krokant. Bak op het einde de knoflook mee.
Stamp de aardappels tot een puree met de melk en een klontje boter.
Roer de tempeh, cherrytomaten, rauwe andijvie en kaas door de puree en verwarm nog circa 2 minuten terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met peper, zout en ketjap manis.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt in totaal 30 minuten.
Kun je de tempeh met ketjap niet vinden? Meng dan 200 gr gewone tempeh in blokjes met een mengsel van 2 eetlepels zoete en 2 eetlepels zoute ketjap. Laat dit minimaal 15 minuten staan.
De voedingswaarden van het gerecht per persoon zijn door Jonathan voor jullie uitgerekend: 510 kcal, 22 gram eiwitten, 69 gram koolhydraten, 13 gram vetten en 11 gram vezels.